axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

3 Tips Buat HR Ingat Nama Anda Selepas Temuduga, Pasti Berkesan!

Pernah terfikir tak bakal majikan atau penemuduga akan ingat nama anda selepas temuduga? Mustahil ke nak buat mereka ingat nama anda? Tak mustahil ya jika anda tahu caranya! Jika mereka dah mula berminat dengan anda semasa temuduga, pasti mereka akan ingat nama anda nanti dan anda akan menjadi salah seorang calon yang bakal mereka pilih.

Nak buat bakal majikan ingat nama anda, anda mestilah ada sedikit usaha, bukan hanya duduk sahaja dan tunggu mereka cari anda. Nak tahu cara bagaimana nak buat HR ingat nama anda selepas temuduga.

Ikuti pekrongsian di bawah untuk ketahui tips buat HR ingat nama anda selepas temuduga.

3 TIPS BUAT HR INGAT NAMA ANDA SELEPAS TEMUDUGA

Nak HR atau bakal majikan ingat nama korang selepas tamat temuduga? Berikut adalah tips yang anda boleh jadikan rujukan:

Hantar Thank You Letter

Apa pula Thank You Letter ini? Ia merupakan satu cara anda membuatkan HR ingat dengan anda selepas interview dan menunjukkan rasa hormat anda kepada bakal majikan. Anda boleh sediakan satu nota dan berikan kepada HR selepas interview atau melalui emel. Pastikan ia dihantar dalam tempoh 24 jam sahaja tau!

Kalau lambat risau nanti HR memang betul-betul lupakan anda.  Kesannya, HR akan tengok semula resume anda dan di offer kerja tau!

Contoh:
Dear Encik Asyraf,

Thank you for your time interviewing me for Logistic Clerk position at 9 am  12 September 2021. It was such a pleasure meeting you.

Should you require further info, do not hesitate to reach me. 

Regards,

Ahmad Fauzi

Tanya Soalan Berkualiti Semasa Temuduga

Kat sini, HR dah boleh nampak anda orangnya yang bagaimana. Adakah calon ini boleh bekerja atau tidak, menepati masa atau tidak, nak kerja sekejap atau lama dan lain-lain. Jadi, elakkan bertanya soalan yang tak masuk akal atau merapu sampai HR ingat fikir merugikan ambil anda bekerja bersama mereka.

Antara soalan yang perlu dielakkan ditanya kepada HR atau bakal majikan adalah, bonus tahunan, cuti tahunan, perihal peribadi HR atau bakal majikan dan akhir sekali jangan sesekali bertanyakan faedah yang diberikan oleh syarikat. Lainlah kalau anda dah di offer kerja,barulah anda boleh bertanyakan soalan berkaitan cuti dan faedah untuk pengesahan berdasarkan kontrak kerja.

Tanya soalan yang berkualiti seperti matlamat syarikat pada masa akan datang, pencapaian dan pengalaman HR atau bakal majikan bersama syarikat dan kriteria yang perlu ada pada setiap calon.

Rujuk: Guna 32 Soalan Bernas Ini Di Akhir Sesi Temuduga. Pasti Dapat Kerja!

Follow Up Selepas Temuduga

Anda mesti membuat follow mengikut masa. Jangan buat follow up sampai HR dan bakal majikan anda naik menyampah pula. Tengok pada iklan jawatan dan sentiasa alert dengan tarikh HR nyatakan untuk hubungi anda sekiranya berjaya.

Jika masa yang diberikan adalah dalam tempoh 2 minggu atau 3 bulan, hantar Thank You Letter dahulu dalam tempoh 24 jam selepas interview. Seminggu kemudian, barulah anda menghantar emel kepada HR untuk bertanyakan tentang perjalanan temuduga dan seterusnya. Ingat, cukup 2 minggu sahaja untuk buat follow up.

Pastikan pada emel tersebut anda meletakkan nama HR, nama anda, letak nama jawatan, sesi interview, tarikh interview dan boleh tanyakan status temuduga.

Rujuk: Dah Pergi Interview Kerja? Ini Cara Hantar “Follow Up Email” Untuk Tahu Status Permohonan

Jika diterima, ucapkan terima kasih, jika tidak,tanyakan kepada mereka apakah penambahbaikan yang boleh anda lakukan. Nyatakan bahawa anda berharap untuk bekerjasama dengan mereka pada masa yang akan datang. Ucap terima kasih sekali lagi.

Susah ke senang nak buat HR dan bakal majikan sentiasa ingat dengan anda? Tak nampak sangat anda terdesak nak dapatkan kerja. Jadilah pencari kerja yang profesional kerana first impression dari HR dan bakal majikan sangat penting!

Sedikit tambahan, kalau nak senang diingat oleh HR dan bakal majikan, anda boleh jawab soalan-soalan sensitif yang ditanya dengan tenang dan bijak kepada mereka. Tak perlu gelabah dan beremosi.

Semoga bermanfaat!

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma