axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Senarai Bantuan Kuarantin Sehingga RM200 Sehari Jika Dikuarantin Akibat Covid-19 Yang Boleh Dimohon

Penularan kes jangkitan Covid-19 di negara kita sehingga hari ini masih membimbangkan. Walaubagaimanapun, orang ramai boleh meningkatkan perlindungan diri masing-masing dengan pengambilan vaksinasi Covid-19 yang lengkap bersama dos penggalak bagi mengurangkan kesan jangkitan sekiranya disahkan positif Covid-19.

Pasti ramai yang tak tahu kan sebenarnya kita boleh mohon pelbagai bantuan kuarantin yang disediakan oleh agensi kerajaan terlibat sekiranya perlu dikuarantin akibat Covid-19? Bagi yang masih tak tahu, anda boleh mohon bantuan kuarantin yang dibayar mengikut tempoh hari anda kuarantin.

Bantuan ini akan memberi manfaat kewangan kepada pesakit Covid-19 yang perlu dikuarantin dan kehilangan pendapatan kerana tidak boleh masuk bekerja sepanjang tempoh kuarantin.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut senarai bantuan kuarantin yang boleh dimohon oleh pesakit Covid-19 yang perlu dikuarantin.

SENARAI BANTUAN KUARANTIN COVID-19

Berikut adalah senarai bantuan kuarantin Covid-19 yang boleh dimohon oleh pesakit Covid-19:

Bantuan Kuarantin Skim MySalam

Skim MySalam merupakan skim perlindungan kesihatan sosial untuk membantu golongan berpendapatan rendah yang memerlukan bantuan mengatasi masalah kewangan apabila menghidapi penyakit-penyakit kritikal.

Kini skim mySalam telah diperluaskan kepada golongan M40 juga. Perlindungan ini meliputi 45 jenis penyakit kritikal dan kemasukan hospital hingga 14 hari setahun termasuk pesakit COVID-19 yang akan menerima manfaat hospital RM50 sehari bagi tempoh maksimum 14 hari.

Individu yang perlu kuarantin akibat Covid-19 boleh buat tuntutan bayaran MySalam melalui kiosk-kiosk MySalam di seluruh negara sebanyak:

  • RM50 sehari maksimum 14 hari (RM700)

Semak kelayakan dan cara buat tuntutan bantuan kuarantin melalui Skim MySalam di bawah:

MOHON BANTUAN KUARANTIN MYSALAM

Bantuan Khas Kuarantin NADMA

Ramai yang tahu, selain daripada Bantuan Khas Pengurusan Kematian RM5,000 kepada waris, NADMA juga ada menyediakan Bantuan Khas sebanyak RM100 sehari kepada individu yang dikuarantin atau mendapat rawatan akibat pandemik Covid-19. Jika anda dikuarantin, anda boleh buat permohonan sekarang dan tuntut bantuan oleh NADMA.

Semua permohonan yang lengkap dan layak adalah tertakluk kepada semakan data KKM Putrajaya bagi data kuarantin/wad/kematian sebelum diluluskan. Pemohon boleh menyemak status kelulusan selepas 14 hari bekerja dari tarikh permohonan lengkap diterima oleh NADMA.

Bantuan Khas Kuarantin akan diberikan kepada pemohon yang layak sebanyak:

  • RM100 sehari
  • Bantuan RM100 sehari boleh dituntut sehingga 14 hari (maksimum)
  • Individu dikuarantin 14 hari boleh menerima sehingga RM1,400

Semak kelayakan dan cara buat tuntutan Bantuan Khas Kuarantin NADMA di bawah:

MOHON BANTUAN KHAS KUARANTIN NADMA

Faedah PERKESO: Skim Bencana Kerja Berkaitan Covid-19

Ramai tak tahu, pekerja yang mendapat jangkitan Covid-19 boleh tuntut Skim Bencana Pekerjaan PERKESO. Skim Bencana Pekerjaan memberi perlindungan kepada pekerja yang mengalami kemalangan atau suatu penyakit khidmat yang berpunca atau terbit daripada pekerjaannya.

Pencarum yang disahkan dijangkiti Covid-19 di tempat kerja boleh buat tuntutan sehingga 90% daripada gaji mengikut jumlah hari dirawat di hospital sehingga disahkan negatif.

Berikut adalah cara pengiraan kadar faedah yang layak diterima:

  • (80% Purata gaji / 30 hari) x Jumlah hari dirawat/ kuarantin

Contohnya, sekiranya gaji anda RM2,000 dan anda dikuarantin selama 14 hari:

  • [(80% x RM2,000) / 30 hari) x 14 hari
    =RM746.67

Semak kelayakan dan cara buat tuntutan faedah PERKESO di bawah:

MOHON SKIM BENCANA KERJA COVID-19 PERKESO

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu individu yang dijangkiti Covid-19 dan perlu dikuarantin mendapatkan maklumat berkaitan bantuan kuarantin yang ditawarkan oleh agensi kerajaan ini.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma