Dapatkan Pelepasan Cukai Ke Atas Pembelian Gajet Baru Sehingga RM2500 Sebelum 31 Disember Ini (Laptop, PC, Tablet, Telefon)

Selaras dengan keperluan norma baharu yang banyak bergantung kepada penggunaan alat digital, kerajaan telah memaklumkan bahawa pelepasan cukai khas sehingga RM2,500 ke atas pembelian gajet baru yang telah berakhir pada 31 Disember 2020 telah dilanjutkan sehingga 31 Disember 2021.

Ini bermakna, pembayar cukai yang buat pembelian gajet baru adalah layak untuk mendapat pelepasan cukai sehingga RM2,500! Apa yang paling penting adalah pastikan anda simpan resit apabila buat pembelian gajet dan buat pembelian di kedai yang betul.

Pastikanh beli gajet-gajet baru di kedai Shopee yang disyorkan bagi melayakkan anda mendapat pelepasan cukai nanti! Tak tahu nak beli di mana? Dapatkan info lanjut dan senarai kedai di Shopee yang disyorkan untuk pembelian gajet bagi mendapatkan pelepasan cukai.

PELEPASAN CUKAI UNTUK PEMBELIAN GAJET

Untuk makluman anda, pelepasan cukai bagi pembelian gajet adalah termasuk dalam pelepasan cukai untuk gaya hidup. Pembayar cukai boleh dapatkan pelepasan cukai sehingga RM2,500 untuk pembelian gajet seperti:

  • Telefon bimbit
  • Komputer
  • Tablet

Anda boleh semak senarai pelepasan cukai penuh yang terkini seperti yang dikeluarkan oleh pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) di sini:

Baca juga: Simpan Resit Percutian Anda, Boleh Dapat Pelepasan Cukai RM1,000

SENARAI KEDAI DI SHOPEE UNTUK PEMBELIAN GAJET

Nak dapatkan pelepasan cukai ke atas pembelian gajet baru, pastikan anda buat pembelian gajet mengikut jenama gajet dan senarai kedai di Shopee berikut:

VIVO

Untuk pembelian barangan gajet jenama VIVO bagi mendapatkan pelepasan cukai, anda boleh dapatkan melalui pautan berikut:

SAMSUNG

Untuk pembelian barangan gajet jenama SAMSUNG bagi mendapatkan pelepasan cukai, anda boleh dapatkan melalui pautan berikut:

OPPO

Untuk pembelian barangan gajet jenama OPPO bagi mendapatkan pelepasan cukai, anda boleh dapatkan melalui pautan berikut:

REALME

Untuk pembelian barangan gajet jenama REALME bagi mendapatkan pelepasan cukai, anda boleh dapatkan melalui pautan berikut:

SENARAI KEDAI UNTUK PEMBELIAN GAJET JENAMA APPLE

Untuk pembelian barangan gajet jenama APPLE bagi mendapatkan pelepasan cukai, anda boleh dapatkan melalui pautan berikut:

Dapatkan Pelepasan Cukai Ke Atas Pembelian Gajet Baru Sehingga RM2500 Sebelum 31 Disember Ini (Laptop, PC, Tablet, Telefon)

Baca: Panduan Terkini Cara Isi eFiling Cukai Pendapatan LHDN ezHasil

Untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut mengenai pelepasan cukai tahun taksiran 2021 e-Filing anda boleh hubungi LHDN di saluran berikut:

  • Tel: 03 8911 1000

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma