axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Perhatian Calon Guru, Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) Sesi Bertulis Kini Dijalankan Secara Online

PERHATIAN! Kini Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) dijalankan secara atas talian. Untuk makluman pemohon, permohonan calon akan ditapis berdasarkan syarat kelayakan dan kriteria yang telah ditetapkan oleh KPM.

Calon yang terpilih diwajibkan menjalani UKCG secara online dan diwajibkan menyediakan rakaman video pengajaran serta menghantar link/url menerusi portal PISMP.

Berikut adalah maklumat lanjut mengenai ujian bertulis atas talian dan penyediaan video pengajaran yang perlu dihantar.

UKCG (SESI UJIAN BERTULIS ATAS TALIAN)

Untuk ujian bertulis secara atas talian adalah:

 • Terdiri daripada Bahagian A dan Bahagian B
 • Calon akan diberi tempoh 45 minit bagi sesi ujian bertulis secara online
 • Calon hanya dibenarkan menjawab sekali sahaja dalam jangkamasa yang ditetapkan.
 • Sekiranya calon tidak menduduki UKCG secara atas talian pada masa yang ditetapkan akan dikira gagal dalam peringkat saringan.

PENGHANTARAN VIDEO PENGAJARAN

Berikut adalah maklumat mengenai penghantaran video pengajaran:

 • Calon perlu membuat video pengajaran yang mengandungi pengenalan diri, penyataan hasrat dan sesi demonstrasi pengajaran/bercerita
 • Video pengajaran adalah antara 5 ke 7 minit dan muat naik ke Youtube
 • Hantar link/URL video pengajaran ke portal PISMP
 • Panduan dan syarat penyediaan video pengajaran akan dimaklumkan hanya kepada calon yang berjaya dipanggil saringan eUKCG
 • Sekiranya calon tidak menghantar video pengajaran akan dikira gagal dalam peringkat saringan.

PEMILIHAN

Calon yang terpilih untuk mengikuti program yang ditawarkan adalah bergantung kepada keputusan UKCG, prestasi semasa sesi demonstrasi pengajaran dan skor merit serta perakuan panel (Kelulusan oleh Ahli Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Penajaan KPM adalah muktamad).

SEMAKAN DAN TARIKH-TARIKH PENTING

Calon-calon perlu sentiasa peka terhadap tarikh-tarikh yang ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia seperti berikut (tarikh tertakluk kepada pindaan):

Perhatian Calon Guru, Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) Sesi Bertulis Kini Dijalankan Secara Online

PENTING!

Calon yang telah menduduki UKCG dan menghantar video pengajaran dan tidak menerima sebarang maklumat dalam tempoh satu (1) bulan selepas tarikh pendaftaran adalah dianggap tidak berjaya. IPG KPM tidak akan mengeluarkan maklumat secara bertulis kepada calon.

Calon dinasihatkan menyemak status permohonan mereka dari semasa ke semasa untuk status panggilan UKCG, penghantaran link/ url video pengajaran dan juga tawaran mengikuti pengajian di institusi yang ditetapkan.

PERJANJIAN PENDIDIKAN GURU

 • Calon yang ditawarkan mengikuti program di institusi yang ditetapkan adalah tertakluk kepada Perjanjian Pendidikan Guru seperti yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.
 • Calon hendaklah bersetuju dan patuh dengan kontrak perjanjian untuk berkhidmat di mana-mana sekolah Kementerian Pendidikan Malaysia termasuk di kawasan pedalaman setelah tamat pengajian.

Untuk maklumat lanjut atau pertanyaan berkaitan dengan permohonan, calon boleh terus ke laman web PISMP atau hubungi talian 03-8312 6666/ 03-8312 6720/ 6678/ 6768. Calon juga boleh emel kan kepada uppp.ipgm@gmail.com atau uppp@ipgm.edu.my.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma