axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Fresh Graduate Tiada Pengalaman Kerja? Ini Yang Majikan Cari Dalam Diri Anda

Nama pun “fresh graduate” memang logik lah jika masih tiada pengalaman bekerja. Jika ada pun, pasti pengalaman kerja yang biasa-biasa sahaja selepas SPM. Contohnya yang ramai lepasan SPM buat adalah bekerja di pasaraya.

Namun cukupkah sekadar masukkan pengalaman tersebut sahaja? Biasanya Majikan tidak mahu lihat pun pengalaman kerja yang tiada kaitan dengan jawatan yang dipohon.

Buat fresh graduate yang tidak ada pengalaman, jangan risau. Ketahui perkara yang majikan cari daripada fresh graduate yang tiada pengalaman di perkongsian bawah.

GRADUAN TIADA PENGALAMAN KERJA?

Fresh graduate mempunyai masalah nak dapatkan kerja setelah tamat belajar kerana kebanyakan syarikat hanya mencari pekerja yang sudah mempunyai pengalaman. Namun macam mana graduan nak dapat pengalaman kerja jika tiada syarikat yang mahu ambil mereka bekerja?

Nak tahu apa yang sebenarnya majikan cari dalam diri graduan yang tiada pengalaman?

Menurut jawapan seorang majikan, apa yang kebanyakan syarikat cari adalah kesungguhan graduan untuk cari kerja walaupun sekadar kerja part time juga dikira sebagai pengalaman kerja. Setiap pengalaman kerja pasti ada perkara yang dipelajari.

Fresh Graduate Tiada Pengalaman Kerja, Ini Yang Majikan Cari Daripada Anda

CARA “IMPRESS” MAJIKAN JIKA TIADA PENGALAMAN

Ambil peluang tingkatkan kemahiran

Sebagai seorang yang bijak merebut peluang, semasa anda belajar di universiti ataupun sementara tunggu kerja tetap pastikan anda ambil peluang untuk meningkatkan kemahiran berkomunikasi, komputer dan lain-lain yang berkaitan dengan bidang anda.

Contohnya anda boleh ikuti kursus kemahiran kerja secara online dan percuma yang disediakan oleh kerajaan, iaitu melalui latihan di e-latif HRDF yang menyediakan lebih 200 kursus daripada 12 bidang tersebut:

  • Pendigital (Digitisation)
  • Kemahiran Kewangan (Financial Skiils)
  • Kesihatan dan Keselamatan (Health & Safety)
  • Industri khusus (Industry Specific)
  • Bahasa (Languages)
  • Kepimpinan (Leadership)
  • Pemasaran dan Inovasi (Marketing & Innovation)
  • Pembangunan Peribadi (Personal Development)
  • Programming
  • Pengurusan projek (Project Management)
  • Pengaturcaraan kelestarian (Sustainability)
  • Customer Services

Rujuk: Panduan Daftar e-Latih Dan Sertai Kursus Online Percuma

Tingkatkan kemahiran Bahasa Inggeris

Nak tahu apa yang paling penting? Kebolehan bercakap dalam Bahasa Inggeris. Jangan sesekali malu untuk belajar bercakap English. Kalau boleh, jadikan kebiasaan bertutur dalam bahasa tersebut. Kemahiran ini dapat membantu graduan mendapat kerja yang mereka mahu.

Lemah penguasaan Bahasa Inggeris adalah antara sebab graduan GAGAL dalam temuduga kerja. Baca sebab-sebab lain graduan gagal dapat kerja.

Jangan memilih kerja / demand gaji

Jika anda tiada pengalaman, ada satu perkara PENTING yang perlu anda ingat. Iaitu, jangan demand gaji yang tinggi dan jangan memilih kerja.

Sekiranya anda dapat peluang untuk bekerja di luar bidang, jangan teragak-agak ambil peluang tersebut untuk tingkatkan pengalaman dan kemahiran anda. Bila dah dapat pelbagai pengalaman, cuba mohon kerja yang anda mahu.

Attitude masa kerja memainkan peranan penting untuk syarikat pilih graduan. Tidak salah pun jika anda mula bekerja dari bawah. Majikan kadang-kadang nak lihat kesungguhan graduan bekerja.

Bina Kerjaya Melalui Program Latihan Kerja

Ramai graduan tak ambil peluang bina kerjaya melalui program latihan kerja yang ditawarkan oleh pelbagai syarikat terkemuka di Malaysia. Program ini akan mendedahkan peserta dengan pelbagai kemahiran berguna yang pasti dapat meningkatkan kebolehpasaran kerja pada masa akan datang. Peserta yang berkelayakan juga berpeluang untuk bekerja secara tetap di syarikat berkaitan jika menunjukkan prestasi yang baik.

Rujuk: Senarai Program Latihan Kerja Di Syarikat Terkemuka Khas Untuk Graduan Tanpa Pengalaman 

Semoga bermanfaat!

Baca juga: Tips Untuk Terus Dapat Interview & Tawaran Kerja Selepas Tamat Belajar

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma