axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Tarikh Daftar Universiti Awam, Politeknik, Kolej Komuniti & IPTS Bermula 1 Julai 2020

Kemasukan pelajar baharu universiti awam (UA), Politeknik dan Kolej Komuniti serta institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) bagi sesi akademik 2020/2021 akan bermula seawal 1 Julai depan.

Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) menerusi satu kenyataan hari ini, memaklumkan proses itu bagaimanapun akan dilakukan secara berperingkat dan tetap tertakluk kepada tarikh penamatan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Baca: Permohonan IPG 2020 Calon Guru PISMP Lulusan SPM

Kemasukan pelajar peringkat sijil dan diploma ke Politeknik serta Kolej Komuniti diperuntukkan seawal 1 Julai, disusuli kemasukan pelajar asasi, sijil, diploma dan ijazah sarjana muda ke IPTS seawal tarikh sama.

“KPT membenarkan pelajar baharu bagi sesi akademik 2020/2021 di semua UA, IPTS, Politeknik dan Kolej Komuniti bagi kemasukan ke peringkat sijil, asasi dan diploma untuk lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

“Selain itu, kemasukan ke peringkat ijazah sarjana muda bagi lepasan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) dan setaraf. Selepas itu, kemasukan pelajar asasi dan diploma di UA seawal 1 Ogos.

“Kemudian, kemasukan pelajar ijazah sarjana muda dan pasca siswazah mod penyelidikan di UA dan IPTS seawal 1 Oktober,” kata kementerian berkenaan.

Bagi memastikan segala urusan berjalan lancar, KPT mengarahkan proses terbabit mematuhi sepenuhnya prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan dan mengutamakan langkah keselamatan serta penjarakan sosial, selain turut tertakluk kepada arahan pihak berkuasa dari semasa ke semasa.

KPT memaklumkan, perkara itu diluluskan dalam Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Majlis Keselamatan Negara (MKN) pada 16 Mei lalu berhubung pengendalian aktiviti akademik di kampus IPT semasa dan pasca PKP.

Perkara lain diluluskan, katanya, adalah menetapkan semua aktiviti pengajaran dan pembelajaran (PdP) hendaklah dilaksanakan secara dalam talian sehingga hujung tahun ini dan tidak dibenarkan secara bersemuka.

“Bagaimanapun, terdapat pengecualian diberikan kepada lima kategori pelajar berkeperluan untuk pulang ke kampus secara berperingkat bagi melaksanakan PdP,” kata kenyataan terbabit.

Kategori pertama, KPT membenarkan pelajar pasca siswazah mod penyelidikan di UA dan IPTS menyambung penyelidikan dengan kadar segera atau serta-merta.

“Kelonggaran ini hanya diberikan kepada pelajar yang berkeperluan hadir secara fizikal ke makmal, bengkel, studio reka bentuk atau memerlukan peralatan khusus bagi menjalankan penyelidikan,” katanya lagi.

Bagi kategori kedua hingga lima, KPT menjelaskan, ia tertakluk kepada tarikh penamatan PKPB.

Kategori kedua, pelajar semester atau tahun akhir pengajian peringkat sijil, diploma dan ijazah sarjana muda yang perlu melaksanakan kerja klinikal, latihan amali, makmal, bengkel, studio reka bentuk, praktikal atau perlukan peralatan khusus yang dibenar melaksanakan PdP di kampus seawal 1 Julai.

“Kategori ketiga, pelajar semester atau tahun akhir yang tiada akses yang diperlukan dan persekitaran tidak kondusif bagi melaksanakan PdP dalam talian yang dibenarkan pulang ke kampus seawal 1 Julai dan menggunakan infrastruktur di kampus bagi PdP secara dalam talian,” katanya.

Baca: Syarat Permohonan & Kemasukan Ke IPG Institut Pendidikan Guru

Kategori keempat, pelajar berkeperluan khas program Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) di Politeknik serta Kolej Komuniti yang perlu bimbingan secara bersemuka bagi melaksanakan PdP kerana masalah pembelajaran yang dibenarkan pulang ke kampus seawal 1 Ogos.

Kategori kelima adalah kemasukan pelajar baharu UA, IPTS, Politeknik dan Kolej Komuniti bagi sesi akademik 2020/2021.

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma