axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Selain Pejabat Pos, Ini 6 Saluran Mudah Bayar Bil Elektrik & Air Yang Ramai Tak Tahu

Siapa cakap nak bayar bil elektrik dan air hanya boleh bayar di Pejabat Pos sahaja? Ramai lagi rupanya yang tak tahu sebenarnya banyak lagi saluran lain yang lebih mudah untuk buat bayaran bil elektrik dan air. Selepas ini dah tak perlu beratur panjang dan buang masa di Pejabat Pos.

Bagi yang nak berurusan di Pejabat Pos, anda perlu buat TEMU JANJI ONLINE terlebih dahulu terutama untuk pembaharuan lesen dan cukai jalan. Orang ramai yang nak bayar bil dinasihatkan untuk buat secara online atau saluran lain yang lebih mudah.

Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui saluran mudah bayar bil elektrik dan air selain daripada di Pejabat Pos.

Baca juga: Cara Semak Jumlah Bil Elektrik Kena Bayar, Tak Perlu Daftar Akaun

SALURAN MUDAH BAYAR BIL ELEKTRIK & AIR

Berikut adalah beberapa saluran mudah bayar bil elektk dan air tanpa ke Pejabat Pos:

1) Kedai 7 Eleven Berdekatan

Kaedah ini mungkin dah ramai yang tahu terutamanya orang muda. Tetapi tak ramai orang berumur yang tahu sebenarnya kita boleh bayar bil elektrik dan air di mana-mana 7 Eleven berdekatan.

7-Eleven Malaysia Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh 7-Eleven Malaysia Holdings Bhd  menawarkan perkhidmatan pembayaran bil di kedainya di seluruh negara menerusi kerjasamanya dengan MOL.

Untuk buat bayaran bil di 7 Eleven, anda hanya perlu bawa bil-bil berkaitan dan wang tunai yang cukup dan serahkan ke kaunter.

2) Melalui Shopee

Ramai yang hanya tahu menggunakan platform Shopee untuk membeli belah, tetapi tak ramai yang menggunakannya untuk bayar bil. Mungkin ramai lagi yang tak tahu? Mudah sahaja! Lihat langkah berikut:

  1. Buka aplikasi Shopee anda
  2. Klik pada Tickets, Top ups & Bills
  3. Pilih Bill yang anda ingin bayar

3) Melalui JomPAY

Jika nak lebih mudah, anda juga boleh buat pembayaran melalui JomPAY. Sekiranya anda pengguna perbankan online, langkah ini akan menjadi mudah buat anda. Nak tahu langkah buat pembayaran bil secara online melalui JomPAY, rujuk panduan berikut:

4) Kiosk Atau Kaunter Tenaga Di Seluruh Negara

TNB juga menggalakkan orang ramai buat pembayaran bil melalui Kedai Tenaga atau Kiosk TNB  di seluruh negara. Semak lokasi kiosk berhampiran di bawah:

5) Aplikasi Mudah Ahli myTNB

Nak lebih mudah semak jumlah yang perlu dibayar dan terus buat bayaran menggunakan telefon sahaja? Anda boleh muat turun aplikasi mudah alih myTNB di PlayStore atau Apple APP Store di telefon pintar anda.

Baca juga: Cara Buat Temujanji Online Untuk Urusan Di JPJ Mulai 1 Julai 2021

6) Auto Pay

Auto Pay adalah kaedah pembayaran bil elektrik yang akan mendebit kad kredit anda secara automatik setiap bulan, berdasarkan jumlah jumlah bil elektrik. Untuk membayar bil elektrik secara Auto Pay, pengguna mestilah mendaftar terlebih dahulu. Panduan pendaftaran adalah seperti berikut:

  1. Muat turun dan cetak Borang AutoPay.
  2. Lengkapkan borang AutoPay tersebut.
  3. Imbas/Scan borang AutoPay.
  4. E-mel borang AutoPay yang telah lengkap ke autopay@tnb.com.my atau Faks ke 03-7967 9331.

Pemprosesan pendaftaran akan dilakukan dalam tempoh 7 hari bekerja dan anda akan menerima notis pemberitahuan Berjaya apabila pendaftaran Auto Pay anda berjaya.

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda memudahkan urusan pembayaran bil elektrik dan air selepas ini. Dah tak perlu beratur panjang di Pejabat Pos, terutama kita masih dalam penularan Covid-19.

Baca juga: Senarai 38 Urusan JPJ Yang Boleh Dibuat Online. Lebih Mudah, Ini Cara Daftar MySikap

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma