axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Pengambilan Felo Program Teach For Malaysia Kohort KPM 2022 Dibuka Buat Graduan

Program Teach For Malaysia (TFM) merupakan salah satu inisiatif dalam Rancangan Malaysia Ke-10 yang bertujuan membangun dan mengekalkan modal insan bertaraf dunia. Program ini merupakan kerjasama pintar antara Kementerian Pendidikan dengan YTFM yang bertujuan menarik lebih ramai graduan cemerlang daripada pelbagai bidang untuk memilih kerjaya dalam bidang pendidikan serta membentuk karakter kepemimpinan melalui pendidikan.

YTFM bekerjasama KPM akan mengadakan pengambilan graduan terpilih untuk ditempatkan di sekolah berkeperluan tinggi di seluruh negara bermula 14 Februari 2022. Felo TFM akan memacu impak sistemik dan membawa transformasi di dalam dan di luar bilik darjah bagi meningkatkan pencapaian akademik dan aspirasi pelajar sekolah.

Graduan yang berminat boleh semak syarat-syarat kelayakan dan info lanjut permohonan di perkongsian bawah.

SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

Syarat-syarat asas bagi permohonan untuk Felo TFM adalah seperti berikut:

 • Warganegara Malaysia
 • Umur tidak melebihi 32 tahun
 • Sihat tubuh badan dan aktif dalam kegiatan kokurikulum
 • Ijazah Sarjana Muda/Sarjana daripada Universiti Awam (UA) atau Institusi Luar Negara yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia (mempunyai surat pengiktirafan daripada Agensi Kelayakan Malaysia (MQA)) Kementerian Pendidikan Malaysia yang boleh dimuat turun DI SINI
 • Calon yang berkelulusan bidang pendidikan (e.g. Bachelor of Education, TESOL) perlu berdaftar dalam sistem MySPP)
 • Calon cemerlang dengan Purata Nilai Gred Kumulatif (PNGK)/ Cumulative Grade Point Average (CGPA) 3.5 ke atas atau setara dengannya mengikut negara di mana calon memperolehi ijazah mereka.
 • Calon yang memperolehi CGPA 3.0 ke atas atau yang setara dengannya serta calon lulusan dalam negara yang memperolehi CGPA 3.2 ke atas atau setara dengannya boleh dipertimbangkan sekiranya diperakukan oleh panel pemilihan.
 • Mendapat sekurang-kurangnya gred KEPUJIAN dalam mata pelajaran Bahasa Melayu di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

KRITERIA CALON YANG LAYAK

Kriteria penting yang perlu dimiliki oleh calon adalah:

 •  Fasih dan yakin berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu
 • Pemahaman dan komitmen yang mendalam mengenai misi dan visi KPM dan TFM
 • Memiliki ciri-ciri kepimpinan yang tinggi
 • Kemahiran berfikir secara kritis
 • Kecekalan dalam mengatasi dugaan dan cabaran
 • Kebolehan berinteraksi dan membina hubungan yang baik

CARA MEMOHON

Tarikh tutup bagi permohonan Felo Program TFM melalui iklan ini adalah pada 14 Februari 2022. Sekiranya anda berminat dengan pengambilan yang ditawarkan dan memenuhi syarat ditetapkan, anda boleh buat permohonan secara online melalui pautan berikut:

Permohonan calon akan ditapis berdasarkan kelayakan dan kriteria yang ditetapkan. Calon terpilih mesti menduduki dan LULUS Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) sebelum layak dipanggil temuduga.

Calon digalakkan untuk melayari laman web https://teachformalaysia.org/who-we-look-for/ untuk pemahaman kompetensi kepimpinan Program TFM yang lebih mendalam. Sebarang pertanyaan tentang Program TFM boleh diajukan melalui emel recruitment@teachmalaysia.org.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma