Semua Urusan Temuduga & Ujian SPA Pada 23 Mei Hingga 8 Jun 2021 Ditangguhkan

Bagi menyokong usaha Kerajaan untuk memutuskan rantaian jangkitan Covid-19 dengan mengurangkan pergerakan calon, panel temuduga dan panel penilai, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) mengambil keputusan untuk MENANGGUHKAN SEMUA URUSAN temuduga dan ujian pada tarikh ditetapkan.

Banyak juga jawatan yang sudah mengeluarkan tarikh temuduga bagi calon yang lulus peperiksaan sebelum ini. Namun calon yang telah mendapat tarikh temuduga perlu ambil perhatian dengan makluman penangguhan yang dikeluarkan oleh pihak SPA ini.

Baca info selanjutnya berkaitan penangguhan urusan temuduga dan ujian SPA di perkongsian bawah.

SENARAI URUSAN YANG DITANGGUHKAN

SPA mengambil keputusan untuk menangguhkan semua urusan berikut:

  • Temu Duga
  • Ujian Bakat
  • Ujian Kompetensi Pemanduan
  • Ujian Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan

TARIKH YANG DITANGGUHKAN

Urusan temuduga dan ujian yang dijadualkan pada tarikh berikut adalah ditangguhkan:

  • Penangguhan tarikh 23 Mei hingga 8 Jun 2021 di semua negeri

Ini bermaksud, calon yang mendapat panggilan temuduga atau ujian pada tarikh berikut tidak perlu hadir dan akan mendapat penjadualan semula tarikh temuduga. Penjadualan semula tarikh temu duga bagi tempoh yang terlibat akan dimaklumkan melalui emel. Calon boleh menyemak urusan berkenaan melalui Portal Rasmi dan FB SPA.

Calon diminta untuk sentiasa bersedia sebelum mendapat tarikh baharu untuk urusan temuduga atau ujian nanti. Bagi calon yang bakal hadir temuduga, jangan lupa untuk lengkapkan MyResume SPA anda terlebih dahulu! Ramai calon yang leka dengan perkara ini, rujuk panduan lengkapkan MyResume SPA sekarang.

Semua Urusan Temuduga & Ujian SPA Pada 23 Mei Hingga 8 Jun 2021 Dibatalkan

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma