Panduan Tambah Nilai Kad TnG Baharu Dengan Sentuh Kad Di Belakang Telefon Guna NFC

Berita baik buat orang ramai terutama pengguna jalan raya! Pihak Touch ‘n Go kini telah mengemaskini paparan baru di Aplikasi Touch ‘n Go eWallet yang memperkenalkan kad Touch ‘n Go versi baharu dengan teknologi NFC yang membolehkan pengguna menambah nilai pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja dengan mudah!

Dengan pembelian kad Touch ‘n Go baharu yang berharga RM10 sahaja, anda boleh tambah nilai TnG anda selepas ini dengan hanya membuat sentuhan di belakang telefon anda sahaja. Semudah itu ya!

Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui panduan menambah nilai kad TnG dengan mudah menggunakan telefon dengan teknologi NFC.

PEMBELIAN KAD TOUCH N GO VERSI BAHARU

Pembelian kad Touch n Go versi baharu boleh dibuat melalui 2 kaedah berikut:

PANDUAN TAMBAH NILAI KAD TNG BAHARU GUNA NFC

Berikut adalah panduan menambahnilai kad TnG baharu menggunakan teknologi NFC dengan mudah:

  1. Pastikan anda tambahkan kad TnG baharu yang menggunakan ciri NFC ke bahagian kad baharu dalam aplikasi Touch ‘n Go eWallet anda. Anda hanya perlu masukkan nombor siri yang tertera pada bahagian kad
  2. Selesai tambah kad baharu dalam TnG eWallet, anda boleh ke aplikasi TnG eWallet dan pilih ikon TnG Card. Kalau kad anda menyokong tambah nilai melalui aplikasi, butang “Reload” akan dipaparkan. Butang ini tak dipaparkan pada kad generasi lama.
  3. Seterusnya tekan butang Reload & sentuh kad TnG pada bahagian NFC di belakang telefon, skrin memperlihatkan berapa kredit yang anda ingin tambah dipaparkan
  4. Masukkan nilai kredit, dan tekan “Reload Now”. Sebaik selesai memasukkan nilai, anda akan diminta untuk melakukan pengesahan (imbasan wajah atau kata laluan).
  5. Seterusnya anda akan diminta menyentuh sekali lagi kad untuk tujuan tambah nilai.Aplikasi seterusnya akan memaparkan skrin berjaya dan kredit terus boleh digunakan pada kad TnG anda

Semudah itu ya anda boleh tambah nilai kad Touch n Go anda sekarang. Jangan sia-siakan kemudahan yang ada ini, semoga kemudahan ini dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas di tol tambah nilai selepas ini.

Semoga bermanfaat!

Sumber

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma