axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

“Apa Kelebihan Yang Tiada Dalam Resume?” Ini Point Yang Anda Boleh Cerita Dalam Temuduga

Seperti biasa, calon akan mempromosikan diri semasa mohon sesuatu pekerjaan melalui resume yang dihantar. Semua kelebihan dan kemahiran yang ada pasti akan dimasukkan dalam resume. Bakal majikan pun lebih tertarik untuk lihat kelebihan yang berkaitan dengan jawatan yang dimohon dalam resume.

Jika majikan dah mula tertarik dengan anda semasa temuduga, mereka pasti akan ambil masa yang lebih lama untuk bersembang dan ambil tahu lebih banyak tentang anda. Kadang kala ada juga majikan minta calon ceritakan kelebihan yang tidak dimasukkan dalam resume.

Ini adalah bonus untuk calon serlahkan semua kelebihan yang anda ada! Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui cara jawab soalan kelebihan yang tiada dalam resume semasa temuduga.

KELEBIHAN DALAM RESUME

Biasanya antara kelebihan calon yang dimasukkan dalam resume adalah:

  • Kemahiran berkaitan jawatan yang dimohon
  • Pengalaman kerja yang berkaitan
  • Sijil kelayakan berkaitan

TIPS CERITA KELEBIHAN YANG TIADA DALAM RESUME

Pilih Kelebihan Yang Paling Unik

Setiap majikan inginkan pekerja yang mempunyai kelebihan serta kemahiran yang unik dan lain daripada yang lain. Jadi, jangan lupa masukkan kemahiran sahsiah atau Soft Skill yang boleh memberi kelebihan kepada anda untuk menjawat jawatan tersebut berbanding orang lain.

Kaitkan Kelebihan Anda Dengan Misi Syarikat

Jika anda membuat research mengenai syarikat tersebut, pastinya anda ketahui misi dan visi serta objektif syarikat. Oleh itu, kaitkan kelebihan anda dengan kehendak syarikat. Mungkin mereka mahu pekerja yang kreatif dan berdaya saing untuk memajukan diri sendiri serta syarikat itu sendiri. Maka, ceritakan perancangan anda dalam tempoh 2-3 tahun yang akan datang serta pencapaian syarikat tersebut.

Secara tidak langsung ia akan memperlihatkan bahawa anda layak untuk memenuhi kehendak syarikat dengan maklumat yang diberikan.

Jawab Dengan Yakin & Ringkas

Yakin dan jawab soalan dengan jelas dan bersahaja untuk  menunjukkan kepada penemuduga bahawa anda layak untuk menjawat jawatan tersebut. Ringkaskan jawapan anda agar difahami oleh penemuduga. Pastikan anda tidak memberikan jawapan dengan meleret.

Terangkan mengapa anda tidak memasukkan maklumat tersebut di dalam resume anda dengan menyatakan bahawa ianya tidak begitu sesuai dengan jawatan yang dipohon untuk dimasukkan ke dalam resume anda.

CONTOH JAWAPAN

Berikut adalah contoh jawapan untuk soalan temuduga “Ceritakan Kelebihan Anda Yang Tiada Dalam Resume”:

Contoh 1

“Satu pengalaman yang tidak dimasukkan ke dalam resume saya adalah sebagai pemandu pelancong kampus. Saya mengetuai lawatan berkumpulan calon pelajar dan keluarga mereka di sekitar sekolah dan membincangkan pengalaman saya sebagai pelajar. Saya tahu apa yang mereka lalui kerana saya berada di tempat mereka tiga tahun sebelum itu. Saya menjadi pakar di kolej saya untuk membantu golongan muda merasa lebih yakin dengan pendidikan masa depan mereka.

Oleh kerana saya memohon jawatan sebagai copywriter, saya memilih untuk fokuskan resume saya berkaitan dengan pengalaman seperti menulis dan menyunting. Namun, tugas saya sebagai pemandu pelancong meningkatkan kemampuan saya untuk berhubungan dengan orang lain serta mempunyai keperluan dengan pelanggan dan penting untuk jawatan ini. ”

Contoh 2

“Saya menyertai kumpulan larian yang bertemu setiap hujung minggu untuk larian jarak jauh. Semasa mula-mula pindah ke sini, perkara pertama yang dilakukan adalah dengan mengedar risalah di gym, tetapi sekarang saya bertugas di bahagian media sosial dan menguruskan aturcara acara kumpulan tersebut. Ia bermula dengan hanya beberapa orang, tetapi sekarang ini terdapat 30 ahli yang ingin menjadi lebih aktif dan sihat.

Saya menggunakan kemahiran saya dalam komunikasi media sosial dan semangat keusahawanan untuk membantu orang lain. Saya faham bahawa kemahiran ini sangat sesuai untuk jawatan sebagai penyelaras media sosial. ”

Contoh 3

“Saya memilih untuk tidak memasukkan kemahiran membuat kod  pada resume saya kerana pekerjaan ini nampaknya lebih tertumpu pada reka bentuk grafik dan penjenamaan produk. Namun, saya mempunyai pengalaman dengan HTML, CSS dan JavaScript dan saya berminat untuk menggunakan kemahiran ini pada pelbagai projek pembangunan web yang dapat saya tetapkan.”

Semoga bermanfaat!

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma