Kelebihan Kurma Ajwa Algeria, Cuma RM45 Termasuk Kos Penghantaran Ke Semenanjung, Sabah & Sarawak

Bulan Ramadan bakal menjelma tidak lama lagi. Seperti biasa, kurma akan dijual di merata negeri dan pelbagai jenama akan diperolehi buat juadah sahur dan berbuka untuk semua umat islam seluruh dunia.

Pasti semua orang sudah tahu keistimewaan kurma ini terutamanya dalam membekalkan tenaga sepanjang hari pada bulan puasa. Namun, tahukah anda kurma Ajwa mempunyai kelebihannya yang tersendiri yang membuatkan harga lebih mahal daripada kurma biasa.

Baca sini: 7 Keunikan Kurma Ajwa Yang Dikenali Sebagai Kurma Nabi

Jika anda teringin untuk merasa kurma yang penuh keunikan ini dengan harga yang lebih murah, ikuti perkongsian di bawah.

DI MANA HENDAK BELI KURMA AJWA MURAH NI?

Sebenarnya terdapat pelbagai jenis kurma Ajwa di pasaran dan anda boleh dapatkan dengan mudah sekiranya anda mencari secara online.

Tetapi untuk mendapatkan buah kurma Ajwa yang benar-benar berkualiti dan murah sedikit sukar terutamanya di dalam tempoh PKP sekarang.

Namun sepanjang fasa PKP ini anda boleh dapatkan kurma Ajwa murah dan berkualiti dari Abuain Kitchen Studio yang membuka pesanan dan tempahan kurma Ajwa sehingga 21 April ini.

Kurma Ajwa Algeria ini cuma berharga RM45 sahaja termasuk kos pos ke semenanjung, Sabah dan Sarawak. Anda boleh lihat di sini – Tempahan Kurma Ajwa Algeria

Kurma Ajwa Algeria

Kurma Ajwa ini popular di Madinah Al-Munawwarah. Ia kecil dan mempunyai tekstur isi yang lembut.

Kurma Ajwa Algeria ini sedikit basah berbanding Ajwa Madinah atau Makkah. Ianya seakan rotab namun berwarna hitam pekat. Rasanya manis dan lembut. Kurma ini didatangkan khas dari Ladang Mofaz di Algeria.

BAGAIMANA NAK BELI KURMA AJWA ALGERIA

Anda boleh membuat tempahan dan pesanan kurma Ajwa Algeria melalui pautan tempahan di bawah. Secara ringkas berikut merupakan tempahan yang bakal anda terima sekiranya anda membuat tempahan sekarang.

Kurma Ajwa

  • Berat 500gm
  • 50-55 biji / pek.
  • Harga RM45 termasuk kurier Semenanjung, Sabah dan Sarawak.
  • Penghantaran bermula 17hb April 2020.

Peringatan: Kurma Ajwa Algeria sedikit basah berbanding kurma Ajwa Madinah / Makkah yang agak kering. Saiz lebih kurang sama. Ingat hanya ada 5,000 bekas sahaja.

Sila buat tempahan segera melalui pautan di bawah.

KLIK UNTUK TEMPAH KURMA AJWA

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma