axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Cara Mohon Jawatan Kosong di Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB)

Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak adalah sebuah lembaga yang ditubuhkan pada 1 Februari 1994 mengikut Seksyen 3 (1) Ordinan Sumber Asli dan Alam Sekitar, 1993 (Bab 84 – Undang-Undang Sarawak).

Objektif utama NREB adalah untuk melindungi dan meningkatkan kualiti alam sekitar untuk mencapai pembangunan mampan dan seimbang di negeri Sarawak. NREB ditugaskan dengan tanggungjawab untuk melindungi dan menguruskan alam sekitar dan pemuliharaan sumber asli berdasarkan prinsip-prinsip pembangunan mampan.

Pelanggan-pelanggan NREB adalah jabatan-jabatan kerajaan, perunding-perunding EIA, pemaju-pemaju projek, agensi-agensi berkaitan dan orang awam atau masyarakat umum.

NREB juga menjalankan pelbagai program dan kempen seperti Kempen Beli Balik Barangan Kitar Semula, Elektrik/Elektronik dan Pengumpulan Minyak Masak Terpakai serta Sumbangan Pakaian Terpakai.

Fungsi Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak

Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak, sebuah lembaga yang ditubuhkan pada 1 Februari 1994, kini membuka peluang kerjaya kepada rakyat Sarawak. NREB memainkan peranan penting dalam melindungi dan meningkatkan kualiti alam sekitar untuk mencapai pembangunan mampan dan seimbang di negeri Sarawak.

Berikut adalah fungsi utama Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak:

Fungsi Keterangan
Perlindungan Alam Sekitar
  • NREB ditugaskan dengan tanggungjawab untuk melindungi dan menguruskan alam sekitar berdasarkan prinsip-prinsip pembangunan mampan.
Pemuliharaan Sumber Asli
  • NREB juga bertanggungjawab untuk pemuliharaan sumber asli negeri Sarawak.
Pengurusan Sisa
  • NREB menjalankan kempen seperti Kempen Beli Balik Barangan Kitar Semula, Elektrik/Elektronik dan Pengumpulan Minyak Masak Terpakai serta Sumbangan Pakaian Terpakai.
Penyediaan Peraturan dan Garis Panduan
  • NREB menyediakan peraturan, garis panduan dan halatuju bagi perlindungan dan memperbaiki kualiti alam sekitar yang berkaitan dengan penggunaan tanah, perlindungan sumber bekalan air, eksploitasi kehidupan akuatik & tumbuhan di sungai dan tepi pantai, dan hal-hal lain di bawah kuasa dan perundangan negeri.

Senarai Jawatan Kosong NREB

Terkini NREB telah menawarkan peluang pekerjaan terkini kepada anak-anak Negeri Sarawak melalui beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan.

Berikut adalah senarai jawatan kosong yang ditawarkan oleh NREB:

Bil. Jawatan Gred Bilangan Kekosongan
1. Pegawai Undang-Undang L41 1
2. Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41 5
3. Juruaudit W41 1
4. Pegawai Tadbir N41 2
5. Penolong Pegawai Undang-Undang L29 1
6. Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 7
7. Penolong Juruaudit W29 2
8. Penolong Akauntan W29 1
9. Penolong Pegawai Tadbir N29 3
10. Pembantu Penguatkuasa KP19 3
11. Pembantu Tadbir (Kewangan) W19 3
12. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N19 2
13. Pemandu Kenderaan H11 2
14. Pembantu Operasi N11 3

Cara Mohon

Untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak pada tahun 2024, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

  1. Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri adalah diwajibkan untuk mengemukakan permohonan.
  2. Permohonan perlu dibuat secara online melalui sistem e-Recruitment.
  3. Tarikh tutup permohonan adalah pada 20 Mei 2024.
  4. Untuk makluman lanjut mengenai kekosongan jawatan, anda boleh melayari laman sesawang Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak.

Jangan lepaskan peluang ini untuk menjadi sebahagian daripada pasukan NREB dalam usaha melindungi dan memperbaiki kualiti alam sekitar negeri Sarawak. Sertailah kami dalam misi ini untuk masa depan yang lebih hijau dan mampan. Selamat mencuba!

 

Iklan Rasmi Kekosongan di NREB

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma