gordinha mamando na vara.makeporngreatagain.pro asian teen showing how she sucks cock. yeahporn.top pornforbuddy.com bigtits stepsis jerking fat prick.

Bantuan Sehingga RM370 Setahun Untuk Pemandu/ Penghantar Grab Yang Buat Simpanan Sukarela KWSP 

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan Grab Malaysia (Grab) telah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bagi menggalakkan komuniti rakan pemandu dan penghantar mereka menabung untuk simpanan persaraan melalui program i-Saraan bagi ahli yang berumur bawah 55 tahun atau caruman sukarela bagi yang berumur 55 dan ke atas.

MoU ini adalah kesinambungan daripada MoU yang telah ditandatangani oleh kedua-dua pihak pada Ogos 2018. Selain daripada insnetif kerajaan bagi pencarum i-Saraan, mulai 1 September Grab akan memberi insentif untuk rakan pemandu dan penghantar.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut caruman sukarela i-Saraan dan insentif Grab.

INSENTIF I-SARAAN

i-Saraan ialah caruman sukarela yang membolehkan individu yang bekerja dalam ekonomi gig dan juga yang bekerja sendiri menabung untuk simpanan persaraan mereka melalui caruman di KWSP.

Mereka yang mencarum dalam i-Saraan akan menerima insentif Kerajaan sebanyak 15 peratus berdasarkan jumlah caruman individu setahun, sehingga maksimum RM250 setahun. Bawah program caruman sukarela pula, individu boleh mencarum sendiri pada bila-bila masa sehingga RM60,000 setahun.

  • Insentif kerajaan buat pencarum i-Saraan: 15% daripada jumlah caruman individu setahun (maksimum RM250)

INSENTIF GRAB UNTUK PENCARUM KWSP

Mulai 1 September 2021, Grab akan memberi insentif untuk rakan pemandu dan penghantar yang berkelayakan seperti yang dinyatakan dalam MoU tersebut:

PELUANG GANDAAN DIVIDEN

Dengan membuat simpanan awal walaupun dengan jumlah yang kecil, rakan pemandu dan penghantar Grab akan mendapat manfaat daripada penggandaan dividen.

Sebagai contoh, melalui penggandaan dividen, individu yang mencarum RM10 sebulan untuk tempoh 30 tahun akan menggandakan simpanan mereka menjadi RM8,220 selepas 30 tahun, atau dua kali ganda daripada jumlah caruman yang dibuat. Jika rakan pemandu dan penghantar Grab mencarum RM140 sebulan, mereka berpeluang menikmati insentif Grab dan i-Saraan, memberi mereka jumlah terkumpul sebanyak RM114,840 dalam masa 30 tahun.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai inisiatif ini, ahli boleh merujuk saluran komunikasi rasmi KWSP di laman web www.kwsp.gov.my, atau hubungi Pusat Pengurusan Pelanggan KWSP di 03-8922 6000.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.

https://baseofporn.com
www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma