gordinha mamando na vara.makeporngreatagain.pro asian teen showing how she sucks cock. yeahporn.top pornforbuddy.com bigtits stepsis jerking fat prick.

Harga Siling Kit Ujian Sendiri Covid-19 Ditetapkan RM19.90 Mulai 5 September

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan bekerjasama dalam melaksanakan penentuan harga borong dan runcit bagi kit ujian pantas antigen Covid-19 (ujian sendiri).

Kerajaan sedar bahawa situasi Covid-19 di negara kita dan di seluruh dunia masih belum pulih malah situasi yang sedang melanda pada masa sekarang adalah lebih mencabar. Sehubungan itu, permintaan terhadap kit ujian pantas antigen Covid-19 dijangkakan meningkat.

Oleh itu, harga runcit maksimum bagi kit ujian pantas antigen Covid-19 (ujian sendiri) di pasaran tempatan ditetapkan RM19.90 seunit berkuat kuasa Ahad ini.

HARGA SILING KIT UJIAN PANTAS ANTIGEN COVID-19 (UJIAN SENDIRI)

Atas kerjasama KKM dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), harga siling borong dan runcit bagi kit ujian pantas antigen COVID-19 (ujian sendiri) telah ditetapkan dan akan berkuat kuasa pada 5 September 2021 :

 • Harga borong: RM16.00
 • Harga runcit: RM19.90

Harga Siling Kit Ujian Sendiri Covid-19 Ditetapkan RM19.90 Mulai 5 September

PENENTUAN HARGA MAKSIMUM BORONG & RUNCIT

KPDNHEP menentukan harga maksimum borong dan runcit kit ujian pantas antigen Covid-19 (ujian sendiri) berdasarkan kepada maklumat harga dari punca-punca berikut:

 • pemantauan harga di semua premis dan farmasi di seluruh negara;
 • maklum balas dari agensi kerajaan seperti Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA), Kementerian Kesihatan Malaysia, Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM); dan
 • perbincangan dengan pengilang, pengimport, peruncit dan persatuan farmasi barangan tersebut

PENALTI JIKA PENIAGA MELAKUKAN KESALAHAN

Adalah diingatkan bahawa tindakan tegas akan diambil terhadap peniaga yang gagal mematuhi peraturan-peraturan ini. Mana-mana peniaga yang melakukan kesalahan akan diambil tindakan di bawah Akta Kawalan Harga dan Antipencatutan 2011 dan boleh dikenakan penalti seperti berikut:

 • Kesalahan menjual melebihi harga maksimum
  a) Individu: boleh didenda oleh mahkamah sehingga RM100,000 atau dipenjarakan tidak melebihi 3 tahun atau kedua-duanya atau dikompaun sehingga RM50,000; dan
  b) Syarikat: boleh didenda sehingga RM500,000 atau dikompaun sehingga RM250,000

Kementerian telah menyediakan pelbagai medium penyaluran aduan bagi memudahkan rakyat mengemukakan aduan berkaitan isu harga. Kementerian turun mewujudkan Skuad Tindakan Aduan Rakyat (STAR) dalam usaha untuk menangani aduan rakyat dengan lebih berkesan.

Saluran Aduan

Jika didapati ada peniaga yang tidak mematuhi undang-undang berkenaan dengan skim ini, pengguna boleh menyalurkan aduan kepada Kementerian ini melalui:

 • Portal e-aduan@kpdnhep.gov.my
 • Call Center 1800 886 800
 • Emel e-aduan@kpdnhep.gov.my
 • Aplikasi telefon pintar Ez ADU
 • Enforcement Command Centre (ECC) 03 8882 6245/ 6088
 • WhatsApp ke 019 279 4317
Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.

https://baseofporn.com
www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma