axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

BKSS 7.0: Daftar Mulai 7 Oktober & Terima Bantuan Perniagaan RM10,000 One-Off

Kerajaan Sarawak pada 4 Ogos lalu telah mengumumkan pakej ketujuh Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS 7.0) melibatkan peruntukan sebanyak RM800 juta untuk memperkasa aktiviti perusahaan dan perniagaan di negeri itu.

Ketua Menteri Sarawak Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg berkata bantuan itu yang dibahagi kepada tiga langkah akan membantu perniagaan berikutan pembukaan semula ekonomi negeri Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut bantuan buat peniaga di bawah pakej BKSS 7.0.

LANGKAH BANTUAN PAKEJ BKSS 7.0

Berikut adalah beberapa langkah atau fokus bantuan dalam pakej BKSS 7.0:

Langkah Pertama: Bantuan RM10,000 Buat Peniaga

Kerajaan negeri akan menyediakan bantuan kewangan’one-off’ khas sebanyak RM10,000 untuk perniagaan aktif di Sarawak yang berdaftar dengan Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) setakat 31 Disember 2020.

Langkah ini akan membantu mengurangkan beban kewangan kira-kira 40,000 perniagaan aktif di Sarawak yang melibatkan perbelanjaan langsung kerajaan lebih RM400 juta.

Bantuan kewangan khas ini akan dibayar dalam dua fasa iaitu:

  • Fasa 1 (RM5,000): September 2021
  • Fasa 2 (RM5,000): Disember 2021

Langkah Kedua: Dasar Perolehan Kerajaan Dilonggarkan

Di bawah langkah kedua, dasar perolehan kerajaan akan dilonggarkan bagi menyokong perniagaan dalam sektor pembinaan. Projek dengan tarikh jangkaan siap yang jatuh pada tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 akan diberikan Lanjutan Tempoh Masa (EOT) secara automatik hingga 60 hari.

Oleh kerana EOT diberikan, Ganti Rugi Tertentu dan Ditetapkan (LAD) yang telah dikenakan akan dikecualikan semasa tempoh PKP diwartakan

Langkah Ketiga: Kelonggaran Dalam Pembaharuan Permit Pekerjaan

Langkah ketiga BKSS 7.0 pula akan membolehkan kelonggaran dalam pembaharuan permit pekerjaan bagi pekerja warga asing di semua sektor bagi memastikan daya tahan ekonomi ketika pandemik ini.

Justeru, pembaharuan permit pekerjaan dengan kebenaran lesen buruh untuk sektor perladangan hingga 31 Disember 2022 semasa Covid-19 akan dilanjutkan kepada semua sektor seperti pertanian, perlombongan, pembinaan dan perkhidmatan.

BKSS 7.0: Bayaran Bantuan Peniaga RM10,000 Secara One-Off Mulai September 2021

PENDAFTARAN BANTUAN KHAS SARAWAKKU SAYANG 7.0

Untuk makluman anda, pendaftaran bagi peniaga yang aktif dan peniaga yang pernah menerima BKSS sebelum ini boleh dibuat mulai:

  • Tarikh pendaftaran: Mulai 7 Oktober 2021

Majlis Bandaraya Kuching Selatan memaklumkan peniaga yang layak perlu melengkapkan maklumat yang diminta untuk mendapatkan Sarawak ID sebelum menerima bantuan. Pendaftaran mestilah dibuat secara atas talian.

Maklumat yang diperlukan mestilah dilengkapkan mulai 7 Oktober melalui laman web rasmi kerajaan Sarawak di pautan berikut:

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma