axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

“Apakah Hobi Anda?” Ini Hobi Yang Sesuai Diceritakan Dalam Temuduga & Contoh Jawapan

Rasanya hampir semua temuduga akan dimulakan dengan arahan panel penemuduga untuk suruh calon perkenalkan diri. Soalan ini boleh dikatakan soalan ‘wajib’ dalam setiap temuduga. Walaupun nampak mudah, iaitu hanya sekadar perkenalkan diri, pastikan anda buat yang terbaik. Jangan perkenalkan diri dengan terlalu ringkas!

Pada titik permulaan temuduga inilah masanya untuk anda ‘impress’ panel dengan mempromosikan diri sendiri melalui pengenalan diri. Bagi yang masih tak tahu cara perkenalkan diri semasa temuduga, anda boleh baca Point Penting & Contoh Jawapan Untuk Perkenalkan Diri Semasa Temuduga.

Selepas perkenalkan diri secara ringkas, kadang kala panel berminat nak tahu lebih mendalam mengenai calon dan salah satu soalan yang mungkin ditanya adalah” Apakah Hobi Anda?”

Baca juga:

“APAKAH HOBI ANDA?”

Untuk menjawab soalan ini dalam temuduga, pastikan anda tidak hanya main jawab sahaja ya! Dan jangan juga jawab terlalu ringkas. Bagi yang tidak tahu hobi diri sendiri apa, anda boleh cari satu minat yang ada dalam diri anda dan ceritakan dalam temuduga.

Bagi yang suka tidur, jangan pula jawab hobi anda tidur! Jadi, apa hobi yang sesuai diceritakan dalam temuduga? Antaranya adalah:

  1. Membaca – Bukan sekadar membaca buku, hobi membaca juga boleh digunakan bagi yang suka membaca info info semasa yang berlaku
  2. Melukis
  3. Bersenam/ berbasikal
  4. Memasak
  5. Melancong – Dapat membuka minda dan lihat pembangunan di negara/ negeri orang
  6. Jadi sukarelawan
  7. Bermain alat muzik
  8. Fotografi
  9. Dan macam-macam lagi!

Pastikan hobi yang dipilih adalah sesuai ya! Jangan main jawab sahaja dan jangan sesekali MENIPU. Kerana panel berkemungkinan akan tanya lebih mendalam tentang setiap perkara yang anda ceritakan.

Contohnya jika anda berbohong bahawa anda seorang yang suka membaca isu-isu semasa luar negara untuk menarik minat penemuduga, dan tiba-tiba penemuduga tanya tentang isu negara yang anda ambil tahu. Jika tak dapat jawab, kantoilah anda menipu!

Jadi, pastikan hobi yang anda ceritakan adalah perkara yang betul-betul anda lakukan dan boleh memberi manfaat kepada diri anda supaya anda boleh beri keterangan yang menarik ketika temuduga.

Baca juga: Selain Perkenalkan Diri, Ini 30+ Contoh Soalan Tentang Diri Calon Yang Sering Ditanya Dalam Temuduga

CONTOH JAWAPAN

Berikut adalah beberapa contoh jawapan yang anda boleh jadikan rujukan:

“Hobi saya adalah bersenam dan buat larian pada setiap petang sekiranya saya berkelapangan. Dengan membuat larian di petang hari, saya dapat kuatkan stamina dan dalam masa yang sama dapat mencergaskan minda saya. Sekiranya saya mempunyai masa yang lebih, saya juga akan bersenam secara ringkas di hadapan rumah sebelum pergi ke kerja kerana saya sedar aktiviti tersebut boleh membuatkan diri saya lebih cerdas untuk ke kerja.”

“Pada hari cuti atau berkelapangan, saya suka sertai aktiviti sukarelawan yang dianjurkan oleh pelbagai NGO atau agensi kerajaan. Saya ramai kenalan yang terlibat dalam aktiviti sukarelawan, jadi tidak menjadi masalah kepada saya untuk mencari aktiviti sukarela yang boleh disertai. Dengan penyertaan aktiviti sukarelawan ini, saya melalui proses pendidikan atau pengalaman pembelajaran dan penglibatan aktif dengan individu lain dalam isu-isu dan hal-ehwal kemasyarakatan. *Ceritakan aktiviti sukarela yang anda serta*

Baca juga: Contoh Aktiviti Sukarela Yang Boleh Disertai & Diceritakan Dalam Temuduga

“Pada masa lapang, saya menghadbiskan masa saya dengan membaca buku/ novel. *Ceritakan genre novel yang anda baca* Saya boleh katakan saya seorang yang suka membaca, selain daripada novel, saya juga suka membaca isu-isu yang berlaku dalam dan luar negara melalui laman media sosial. Dengan pembacaan yang banyak, ilmu pengetahuan saya dapat ditambah”

Semoga perkongsian ini dapat membantu calon temuduga dalam menjawab soalan sekiranya ditanya tentang hobi. Ingat, setiap hobi yang dicerita, pastikan ada penjelasan dan manfaat kepada diri anda.

Selamat maju jaya!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma