axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

“Kenapa Mohon Jawatan Gred 19 Sedangkan Ada Diploma?” Ini Contoh Jawapan Untuk Rujukan

“Ada Diploma, Kenapa Mohon Jawatan Berkelayakan SPM Atau Gred 19?”. Kerap juga soalan ini diberikan kepada calon temuduga yang ada kelulusan Diploma/ STPM tetapi mohon jawatan gred 19 atau jawatan yang berkelayakan SPM. Jangan salah sangka, bukan panel nak halang anda mohon jawatan gred yang rendah. Tetapi sebenarnya panel nak uji cara calon menjawab soalan.

Nak jawab ada caranya, jangan berikan jawapan yang terlalu ringkas. Tunjukkan bahawa anda tahu mengenai dasar “one-step-lower” dan berikan jawapan yang jelas kenapa anda mohon jawatan dengan gred yang lebih rendah.

Ikuti perkongsian di bawah untuk dapatkan tips menjawab soalan dan beberapa contoh jawapan yang anda boleh gunakan.

PANDUAN JAWAB SOALAN

Berikut adalah panduan menjawab soalan berkaitan permohonan jawatan yang lebih rendah daripada kelayakan:

  • Ucapkan terima kasih atas soalan yang diberi
  • Sebutkan dasar “one step lower” yang telah ditetapkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan awam sebagai tanda anda ambil tahu dan banyak membaca
  • Nyatakan anda sanggup untuk bekerja dari bawah
  • Nyatakan gred yang lebih rendah akan beri kemahiran yang berguna untuk kegunaan sekiranya menjadi pegawai

Baca juga: “Ada Ijazah, Kenapa Mohon Jawatan Gred 29?” Ini Contoh Jawapan Lengkap Yang Anda Boleh Tiru

CONTOH JAWAPAN

Berikut adalah 4 contoh jawapan yang anda boleh gunakan unruk rujukan temuduga nanti sekiranya ditanya sebab anda mohon jawatan dengan kelayakan yang lebih rendah:

Contoh Jawapan 1

Walaupun saya ada diploma, tak salah saya untuk memohon jawatan yang memerlukan kelayakan SPM. Berkhidmat dalam sektor awam adalah impian saya, dan apabila diberikan peluang saya perlu mengambilnya. Berdasarkan rujukan saya di laman web SPA, seseorang calon itu boleh memohon jawatan di sektor awam berdasarkan “one step lower” yang memerlukan kelayakan satu level rendah dari kelayakan yang dimilikinya .

Yang ada diploma, boleh memohon jawatan yang memerlukan kelayakan SPM. Tambahan lagi, saya dapati ramai penjawat awam yang memiliki sijil diploma berkhidmat dengan jawatan yang memerlukan SPM atau sijil sahaja seperti Pembantu Tadbir, Juruteknik dan sebagainya. Dan saya sendiri yakin saya mampu menggalas tugas yang diberikan apabila bekerja nanti.

Contoh Jawapan 2

Terima kasih tuan di atas soalan yang diberikan. Saya memohon jawatan diploma selaras dengan dasar one step lower yang telah ditetapkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang membenarkan pemegang Ijazah Sarjana Muda untuk memohon jawatan bertaraf STPM/diploma di dalam sesuatu permohonan jawatan di dalam sistem SPA.

Jadi saya tidak kisah memohon jawatan yang lebih rendah daripada kelayakan yang saya ada kerana jika saya bermula dari bawah saya akan lebih mahir tentang bidang tugas dan cara kerja dalam sektor awam yang mana boleh menjadikan saya seorang pegawai dalam kumpulan profesional yang cemerlang sekiranya saya mempunyai rezeki untuk memegang jawatan sebagai seorang pegawai di masa hadapan.

Contoh Jawapan 3

Saya tidak kisah untuk bekerja dibawah kelulusan yang saya miliki kerana pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah meletakkan syarat bahawa pemohon boleh memohon jawatan one step below dan bagi pendapat saya, lebih baik sekiranya saya bermula dari bawah dimana boleh membantu untuk saya memahami lebih jelas tentang skop kerja sebagai Pembantu Tadbir Pengkeranian dan Operasi, yang mana boleh memberikan saya ilmu untuk mendidik anak buah dalam seliaan saya sekiranya satu hari nanti saya mendapat jawatan setaraf dengan kelulusan akademik yang saya miliki.

Contoh Jawapan 4

Sekiranya saya mengisi maklumat pendidikan yang rendah dalam SPA dan tidak mengatakan saya mempunyai kelayakan yang tinggi demi untuk mohon jawatan yang rendah, semestinya saya akan dikatakan menipu maklumat akademik. Saya mohon jawatan selaras dengan dasar one step lower. Jadi tidak menjadi masalah sekiranya saya memohon jawatan gred 29.

Dan saya tidak kisah sekiranya bekerja dari bawah kerana saya boleh banyak belajar dari bawah yang boleh saya gunakan kemahiran dan pengalaman tersebut untuk menjadi seorang pegawai yang cemerlang sekiranya saya mempunyai rezeki untuk menjadi seorang pegawai.

Dah jelas dengan jawapan yang dikongsikan dan nampak cara untuk menjawab soalan ini dengan bijak? Semoga perkongsian idea untuk jawapan ini dapat membantu anda menghadapi temuduga nanti.

Selamat maju jaya!

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma