axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Tips Temuduga Online Untuk Kemasukan UPU, IPTA dan Kolej Sepanjang PKP

Seperti yang sedia maklum, keputusan kelayakan temuduga untuk kemasukan UPU, IPTA dan Kolej telah keluar pada 27 April yang lalu. Tahniah buat pelajar yang layak untuk menghadiri temuduga yang ditawarkan oleh institusi masing-masing.

Memandangkan kita sekarang masih dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga 12 Mei 2020, temuduga secara langsung tidak dapat dijalankan bagi proses pengambilan pelajar. Difahamkan proses temuduga untuk kebanyakan institusi adalah melalui atas talian (online).

Bagi calon yang berkelayakan untuk menghadiri temuduga secara online, pasti ada yang risau kerana tidak pernah menghadapi situasi ini. Ramai yang tidak tahu cara-cara mengendalikan diri dengan betul semasa temuduga secara online.

Oleh itu, bagi membantu calon yang bakal menghadapi temuduga online, perkongsian ini dikongsikan khas untuk calon ketahui beberapa TIPS PENTING sebagai persediaan temuduga secara online.

TIPS TEMUDUGA ONLINE KEMASUKAN UPU

1 Menjaga Etika Pakaian

Penampilan yang baik sewaktu temuduga merupakan asas kejayaan yang berpanjangan. Memilih pakaian yang sesuai pada sesi temuduga memerlukan usaha yang lebih dan jitu. Walaupun temuduga secara online tidak memerlukan calon berhadapan dengan penemuduga, namun penampilan juga penting untuk dijaga.

Pilih pakaian yang sesuai untuk temuduga seperti:

  • Lelaki: Pakaian yang sesuai seperti berkolar, memakai tali leher, berlengan panjang dan berseluar hitam atau kelabu serta kasut yang bersesuaian.
  • Wanita: Pakaian yang sesuai adalah skirt labuh, baju kurung dan elakkan pakaian yang mendedahkan aurat.

Penggunaan warna untuk pakaian juga penting dalam temuduga. Warna pakaian yang bersesuaian adalah berwarna lembut seperti biru mudah, merah jambu, kelabu, kuning dan kelabu. Elakkan warna yang terang seperti merah dan hijau.

2 Pastikan Capaian Internet Stabil, Audio & Kamera Berfungsi Dengan Baik

Sebelum bermulanya sesi temuduga, pastikan laptop anda mendapat capaian internet yang stabil bagi melancarkan proses temuduga. Jangan biar penemuduga tertunggu-tunggu anda mendapat capaian internet yang baik untuk bercakap dengan anda kerana mereka tidak akan meluangkan masa yang banyak kepada anda.

Selain internet, cek audio dan kamera laptop anda agar ia berfungsi dengan baik untuk mengelakkan masalah teknikal berlaku. Sebaiknya siap sedia laptop yang akan digunakan seawal sehari sebelum temuduga. Pelancaran audio yang baik akan memudahkan anda mendengar soalan atau arahan penemuduga dengan jelas. Elakkan daripada penemuduga terpaksa ulang apa yang dicakap hanya kerana anda tidak jelas dengan percakapannya.

3 Pilih Ruangan Yang Senyap & Bersesuaian

Seterusnya, pilih ruangan yang senyap dan bersesuaian. Apa yang dimaksudkan dengan ruangan yang bersesuaian ialah ruangan yang bebas dari sebarang gangguan bunyi dan sebagainya. Cari ruangan dengan latar belakang yang menarik supaya penemuduga tidak hilang fokus ketika temuduga.

Ruangan yang senyap pula adalah penting untuk memastikan suara anda jelas kedengaran oleh penemuduga. Jika rumah anda mempunyai suasana yang agak tidak nyaman, cari ruangan lain seperti di luar kawasan rumah yang tiada orang.

Ingat, sediakan ruangan yang bersesuaian untuk temuduga sehari sebelum temuduga berlangsung agar tidak gopoh mencari tempat apabila tiba masa temuduga.

4 Sediakan Pen, Buku Nota & Resume

Setelah anda sudah ada ruangan yang bersesuaian beserta meja untuk letak laptop anda, sediakan juga pen, buku nota dan resume di atas meja anda bersama laptop. Sama seperti perkara lain, ini juga perlu disediakan seawal mungkin bagi melancarkan proses temuduga.

Pen dan buku nota adalah penting untuk anda mencatat perkara yang dimaklumkan oleh penemuduga. Alatan ini juga sebagai persediaan jika penemuduga memberi soalan yang agak mencabar yang memerlukan anda melakar sesuatu. Menyediakan 2 alatan ini menunjukkan bahawa anda betul-betul bersedia untuk ditemuduga.

Ketika proses menemuduga, penemuduga akan memulakan sesiย  temuduga sambil melihat profil diri atau resume anda. Jadi anda juga perlu sediakan resume sebagai rujukan jika ditanya mengenainya dan supaya anda tidak gagap. Jangan pula anda menjawab soalan sambil melihat resume itu! Itu akan menampakkan anda tidak yakin.

5 Tumpukan Perhatian, Beri Respon Yang Baik & Senyum

Semasa temuduga berlangsung, pastikan anda beri penuh perhatian kepada penemuduga. Sebab itulah perlunya melakukan persiapan awal dari segi capaian internet, audio, kamera dan ruangan yang bersesuaian. Tumpukan perhatian dan pandangan sepenuhnya kepada penemuduga dengan lihat di bahagian kamera, bukannya skrin laptop. Jangan pandang di merata tempat sepanjang proses temuduga berlangsung.

Tutup aplikasi dan laman sesawang yang tidak perlu dan pastikan telefon dalam mod senyap bagi mengelakkan perhatian anda terganggu.

Setiap soalan atau arahan yang diberikan mestilah dibalas dengan respon yang baik beserta senyuman. Sepanjang temuduga berlangsung, pastikan anda senyum sepertimana temuduga secara bersekemuka.

6 Gunakan Gerak Tangan

Ketika bercakap dalam temuduga, gerakkan tangan sebagai isyarat memaksudkan sesuatu. Percayalah, anda akan kelihatan lebih berkeyakinan apabila bercakap sambil gerakkan tangan. Jangan hanya duduk menegak sambil bercakap tanpa sebarang perasaan yang mengujakan. Penemuduga pun akan berasa lebih tertarik untuk mendengar anda bercakap jika anda bercakap sambil gerakkan tangan.

Tips Temuduga Online Untuk Kemasukan UPU, IPTA dan Kolej Sepanjang PKP

Selepas selesai temuduga, ucapkan terima kasih kepada penemuduga atas masa yang telah diluangkan untuk menemuduga dan nyatakan bahawa anda hargai masa yang diluangkan. Biarkan pihak penemuduga yang menamatkan temuduga tersebut sebagai tanda menghormati mereka. Jangan terlalu gopoh untuk temuduga online ini, anggap ia satu pengalaman yang menarik. Selamat maju jaya!

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma