axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika & Tanpa Guna Buku

Setiap ibu bapa mesti inginkan anak mereka menjadi anak yang pintar dan cerdas. Namun seringkali tanggungjawab untuk mendidik anak itu diserahkan bulat-bulat kepada penjaga, nursery, guru tadika dan kadangkala ada juga yang menyerahkannya kepada orang gaji.

Sebenarnya untuk menghasilkan anak yang pintar, ada teknik-teknik tertentu. Dengan teknik yang betul, penggunaan buku juga tidak perlu untuk ajar anak membaca. Ramai ibu bapa yang salah mengajar anak membaca.

Jangan terlalu menghukum si kecil dengan memaksa mereka belajar membaca. Cara ini akan membuatkan mereka stres dan langsung tidak minat untuk membaca.

Ketahui teknik-teknik ajar anak untuk bijak membaca sebelum masuk ke tadika dan tanpa gunakan buku.

SYARAT UNTUK AJAR ANAK MEMBACA

Sebelum ketahui teknik, ibu bapa perlu tahu dulu beberapa perkara yang patut dielakkan ketika mengajar anak membaca.

1) Jangan Terlalu Memaksa

Jangan gopoh atau tergesa-gesa nak anak pandai membaca.  Anak kita bukannya robot. Mereka juga manusia biasa yang perlukan ruang dan masa untuk belajar. Biar lambat asalkan mereka boleh terima pengajaran dengan tenang.

2) Jangan Bandingkan Anak

Jangan sesekali bandingkan anak kita dengan anak orang lain. Sedangkan di kalangan adik beradik pun dan berlainan inikan pula dengan anak jiran. Setiap anak kecil mempunyai keupayaan dan kekuatannya yang tersendiri. Jadi, bantulah mereka mengikut kemampuan mereka.

3) Ketahuilah Membaca Itu Satu Proses

Ibu bapa jangan tidak tahu pula bahawa membaca ini adalah satu proses. Ia bukan berlaku secara tiba-tiba atau anak lahir terus pandai. Ia juga tidak berlaku dengan pantas saat anak masuk tadika. Proses ini panjang dan kompleks mengikut keupayaan anak.

4) Jangan Ingat Tadika Anak Tempat Sepatutnya Anak Pandai Baca

Guru itu sebenarnya hanya pemudah cara tetapi ibu bapa lah guru pertama dan rumah pula sekolah utama anak-anak. Jadi proses membaca seharusnya bermula dari rumah. Jangan terlalu harapkan tadika tempat mereka belajar semuanya.

TEKNIK AJAR ANAK MEMBACA

Untuk ajar anak membaca, bukan hanya dengan tunjuk buku semata-mata. Jika kita handkan membaca hanya melalui buku, kita sebenarnya tidak dapat membantu mereka. Sebenarnya banyak sumber yang boleh bantu anak.

Ini beberapa teknik untuk ajar anak membaca tanpa menggunakan buku:

Komunikasi

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika & Tanpa Guna Buku

Komunikasi dengan anak anda sekerap mungkin. Walaupun anak masih bayi, biasakan diri rajin bercakap dengannya. Bila anak dah berusia 2 tahun ke atas, berbuallah dengan mereka sambil buat sesuatu seperti shopping, ketika pakaikan baju, ketika bermain, ketika bawa kereta dan lain-lain.

Komunikasi akan jadi terbantut atau terhalang jika kita hanya biarkan anak luangkan masa bersama gajet.

Biarkan Mereka Bermain

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika & Tanpa Guna Buku

Berikan peluang dan ruang secukupnya untuk anak-anak bermain. Bila mereka bermain sebenarnya mereka akan belajar banyak benda termasuklah mengumpul kosa kata, membina ayat, menyoal, menjawab soalan dan berinteraksi dengan orang sekeliling.

Luangkan masa untuk bermain dengan mereka. Inilah antara kunci bagi memudahkan proses membaca.

Bacakan Buku

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika & Tanpa Guna Buku

Bacakan buku untuk anak ini juga merupakan proses yang efektif. Selain boleh tambah kosa kata anak, ia juga dapat menambahkan ilmu pengetahuan am mereka. Ketika inilah masa untuk anda berkomunikasi dengan mereka. Biarkan anak beri pendapat mereka terhadap penceritaan kita.

Manfaatkan waktu sebelum anak tidur kerana masa ini sangat bagus untuk menasihati anak. Berbuallah bersama mereka sebentar kerana mereka dalam keadaan paling tenang dan mudah dengar kata.

RAHSIA ANAK PINTAR MEMBACA SEBELUM TADIKA

Untuk mengajar anak membaca, tidak perlu tunggu mereka masuk tadika pun. Seperti yang dikatakan di atas tadi, ibu bapa adalah guru pertama mereka dan rumah adalah sekolah utama mereka. Jadi ibu bapa yang memainkan peranan penting dalam mengajar anak membaca.

Namun kesibukan dan tidak tahu teknik yang betul itu lah masalahnya. Bagi ibu bapa yang ingin tahu apa rahsia sebenar untuk anak pintar membaca sebelum tadika, anda boleh dapatkan ebook ANAK PINTAR CERDAS. 

EBOOK ANAK PINTAR CERDAS

Dengan Ebook Anak Pintar Cerdas ini, ibu bapa akan dibongkarkan dengan tips dan teknik serta bagaimana cara mendidik dan mengajar anak agar mereka pandai membaca, sebelum mereka masuk ke tadika lagi. Lagi cepat mereka membaca, maka lebih banyaklah perkara yang boleh mereka belajar.

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika Tanpa Guna Buku

KANDUNGAN EBOOK ANAK PINTAR CERDAS

Ebook ini mengandungi 5 bab berikut.

Bab 1: Teknik Semasa Kehamilan

Dalam teknik ini penulis membongkarkan kaedah utama dalam merangsang minda semasa proses pembentukan janin lagi. Hebat bukan? Terdapat 10 kaedah yang anda boleh praktikkan di rumah tanpa mengeluarkan satu sen belanja pun !
Antara contohnya :

 • Bagaimana emosi ibu _________. Dan cara ____________ …Semua ini dibongkarkan dalam ebook ini.
 • Teknik mengusap perut. Bukan main redah jer. Satu kaedah mudah seperti ______
 • Rahsia senaman yang ___________  minda bayi.

Ini baru sedikit, ada banyak lagi.

Bab 2: Rahsia Kenapa Bangsa Yahudi Genius

Dibongkarkan buat pertama kalinya. Bagaimana kaum  Yahudi tu bijak. Apa petua mereka sampai otak menjadi sangat geliga.

Bagi yang tidak tahu, penulis dedahkan dalam ebook ini nanti. Boleh nampak, memang berbeza sangat antara kita dengan mereka.

Bab 3: Teknik Selepas Hamil

Belum cukup usaha lagi jika selepas hamil anda  mengambil langkah berdiam diri untuk melatih minda si manja anak menjadi genius.

 • Terdapat kaedah rahsia untuk _________ dengan bayi.
 • Permainan yang ____________ otak bayi seperti ___________
 • Cara pemakanan

Dan banyak lagi dalam ebook ini. Kena lihat sendiri.

Bab 4: Teknik Pemakanan Berkhasiat

Kalau nak bicarakan soal pemakanan memang semua orang kata ambil ubat minda. Benar kah? Sebenarnya tidak perlu pun. Boleh jimat duit.

 • Makanan yang mencukupi nutrient
 • Makanan yang di anggap luar biasa yang di makan oleh orang – orang luar biasa. Contohnya adalah ____________
 • Makanan ini sering lupa nak makan. Padahal ada depan mata sahaja.
 • Keburukan makanan ringan

Makan pun kena jaga. Minda kita memerlukan makanan tertentu untuk menjadi bijak.

Bab 5: Teknik Ajar Anak Membaca

Tak perlu tunggu ajar anak membaca semasa umur  5 tahun. Kebanyakkan ibu bapa suka ambil masa lambat untuk mengajar anak membaca.

Penulis dedahkan kaedah mudah ajar anak anda membaca seawal usia 3 tahun..

Antara perkara yang didedahkan ialah :

 • Perkara JANGAN anda lakukan semasa ajar anak anda membaca !
 • Jangan buat anak  anda pandai belaka. Semua masa umur 3 tahun nak ajar semua benda. Sedangkan kanak-kanak perlukan masa, serta pembelajaran mestilah selari dengan peningkatan umur.
 • 5 tips yang dibongkarkan.

 Dan banyak lagi. Anda patut dapatkan ebook ini dan baca semua tips tersebut.

BONUS HEBAT MENANTI

Jika anda dapatkan ebook ini sekarang, anda akan dapat 3 buah ebook bonus yang menarik secara PERCUMA.

Bonus 1: Rahsia Ajar Anak Kenal Namanya

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika Tanpa Guna Buku

Di dalam ebook ini mendedahkan bagaimana anda boleh membuatkan si manja anda kenal nama mereka. Ia sebenarnya sangat mudah! Dapatkan tekniknya di dalam ebook ini.

Bonus 2: Rahsia Pemakanan Ibu Mengandung

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika Tanpa Guna Buku

Ebook ini membongkarkan rahsia pemakanan yang sesuai buat ibu mengandung. Tak kira berapa kali anda mengandung. Ada sesuatu yang perlu anda ketahui di dalam ebook ini. Anda mesti baca!

Bonus 3: Rahsia Ajar Anak Matematik

Teknik Ajar Anak Pintar Membaca Sebelum Tadika Tanpa Guna Buku

Anda mahu melihat bayi anda pandai Matematik. Kaedah yang sangat mudah dan praktikal ditunjukkan dalam ebook ini. Bukan main tekan Calculator . Memang anda boleh ajar anak anda punya !

DAPATKAN SEKARANG!

Ibu bapa yang berminat untuk dapatkan Ebook Anak Pintar Cerdas beserta 3 bonus hebat percuma sekarang dengan harga RM27.00 SAHAJA! Harga ini sangat murah berbanding dengan ilmu yang bakal diperoleh dan hasil yang bakal anda lihat pada anak anda nanti.

Dapat sekarang dengan klik butang di bawah!

KLIK UNTUK ORDER ANAK PINTAR CERDAS

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma