axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Tarikh-tarikh Penting Peperiksaan MUET 2019

MUET adalah singkatan kepada Malaysian University English Test ataupun dalam bahasa Melayunya dikenali sebagai Peperiksaan Khas Bahasa Inggeris bagi pelajar universiti. Peperiksaan MUET wajib diambil oleh penuntut-penuntut universiti.

Sesuai dengan namanya itu, peperiksaan MUET ini semestinya bertujuan untuk menilai sejauh mana penguasaan Bahasa Inggeris penuntut-penuntut universiti di negara ini sekaligus mendorong penuntut universiti untuk memahirkan diri dalam menguasai bahasa antarabangsa tersebut.

Isi Kandungan

BILAKAH PEPERIKSAAN MUET DIJALANKAN?

Walaupun MUET merupakan peperiksaan yang dikendalikan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia namun ianya tidak sama seperti peperiksaan awam yang lain contohnya SPM, PT3 dan sebagainya.

Peperiksaan awam yang lain akan diuruskan oleh pihak sekolah manakala MUET perlu diuruskan sendiri oleh calon. Calon perlu mendaftar sendiri untuk menduduki MUET. Persoalannya, bilakah peperiksaan MUET ini dijalankan?

MUET bukan seperti peperiksaan SPM yang dijalankan sekali sahaja setahun. Peperiksaan MUET akan dijalankan sebanyak 3 kali dalam tempoh masa setahun. Jadi, calon boleh memilih sendiri satu tarikh yang sesuai daripada tiga tarikh ini.

Berikut adalah bulan-bulan peperiksaan MUET dijalankan.

  • Mac
  • Julai
  • November

STRUKTUR PEPERIKSAAN MUET

Mungkin ramai lagi antara rakyat Malaysia yang tidak mengetahui bagaimanakah struktur soalan MUET ini. Kami akan kongsikannya. MUET menilai calon dalam keempat-empat aspek penting dalam Bahasa Inggeris iaitulah Speaking, Listening, Reading dan Writing.

Kebiasaannya, ujian bagi aspek Listening, Reading dan juga Writing akan dijalankan pada hari yang sama. Aspek Listening sahaja akan dijalankan pada tarikh berlainan bagi setiap sesi.

JADUAL PEPERIKSAAN MUET 2019

Mungkin ada daripada anda yang ingin mengambil peperiksaan MUET pada tahun ini iaitu tahun 2019 tetapi anda tidak tahu bilakah tarikh sebenar peperiksaan itu akan dijalankan. Jangan risau! Dalam artikel ini akan dikongsikan Tarikh-tarikh Penting Peperiksaan MUET 2019 yang perlu anda tahu.

Anda boleh merujuk jadual di bawah untuk mengetahui tarikh-tarikh penting berkaitan dengan peperiksaan MUET. 

Untuk sesi Mac, anda boleh mendaftar pada 14 November 2018 sehingga 9 Januari 2019. Tarikh ujian speaking akan diadakan pada 5 hingga 13 Mac 2019 manakala untuk ujian aspek-aspek lain pula pada 16 Mac 2019.

Bagi peperiksaan MUET sesi Jun, pendaftaran dibuka dari tarikh 20 Februari 2019 hingga 10 April 2019. Ujian speaking adalah pada 18 hingga 26 Jun 2019 manakala ujian bagi listening, reading dan writing diadakan pada 29 Jun 2019.

Akhir sekali bagi sesi November, anda boleh mula mendaftar pada 29 Mei 2019 hingga 10 Julai 2019.  Ujian speaking dijalankan pada 10 hingga 19 September dan ujian lain-lain akan dijalankan pada tarikh 2 November 2019.

Untuk makluman anda, tarikh-tarikh penting MUET yang dikongsikan ini adalah tertakhluk kepada perubahan-perubahan yang dilakukan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia. Jadi, buat anda yang berhasrat untuk menduduki MUET tahun 2019, simpanlah jadual ini dengan baik. Semoga berjaya kami ucapkan.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma