axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Awas Strategi Kedai Emas Ini, Emas Saduran Chrome Dikatakan Tidak Bernilai

Pasti ramai wanita di sini yang gilakan emas. Pada masa di mana harga emas tengah melonjak naik sekarang, inilah masanya untuk memperoleh keuntungan dengan menjual balik emas yang ada. Walaupun ramai wanita yang bijak dalam membeli emas, ada juga yang tidak terlalu bijak dalam menjual emas.

Kebanyakan dari kita hanya menaruh kepercayaan terhadap peniaga barang kemas 100% tambah-tambah dalam urusan jual emas sehingga tidak sedar ada penjual emas menipu untuk mengaut keuntungan lebih.

Baca juga: 5 Tempat Terbaik Untuk Membuat Simpanan Wang

Apa taktik yang selalu digunakan oleh peniaga? Ikuti perkongsian di bawah menjawab persoalan ini.

TAKTIK PENIAGA KAUT UNTUNG LEBIH

Taktik yang famous digunakan oleh peniaga untuk mengaut keuntungan yang lebih adalah mengatakan chrome putih tidak bernilai.

Jika ada yang pergi ke kedai emas, tunjuk gelang yang ada chrome putih untuk jual dan ada peniaga yang cakap “Ini tidak laku, boleh ambil murah-murah sahaja. Kalau jual kat tempat lain pun orang tak ambik sebab tak ada nilai”.

Awas! Sebenarnya itu adalah strategi mereka untuk mendapat untung lebih.

CHROME SAMA NILAI DENGAN EMAS

Ketahuilah bahawa Chrome adalah sama sahaja nilainya dengan emas. Jika peniaga cakap chrome tidak ada nilai, jangan percaya. Melainkan kalau perhiasan anda ada batu, permata barulah ianya diasingkan dan hanya emas sahaja yang ditimbang.

Yang berwarna putih di atas perhiasan emas itu adalah dinamakan chrome. Ianya bukan emas putih. Chrome merupakan saduran cat ke atas emas. Tukang emas letak chrome pada barang kemas agar ia nampak cantik dan trending.

Awas Strategi Kedai Emas Ini, Emas Saduran Chrome Dikatakan Tidak Bernilai

Bila masanya tiba, cat chrome itu akan hilang dan kembali kepada warna emas yang asal. Ini bermaksud, chrome hanyalah salutan semata-mata. Di sebalik chrome adalah emas sebenar.

ANTARA EMAS PUTIH DAN PLATINIUM

Emas putih pula adalah emas yang mengalami proses pelunturan atau bleaching. Emas putih dicampurkan dengan logam nikel bagi menampakkan ia seperti platinium. Emas putih pula lebih murah berbanding platinium kerana platinium memerlukan suhu yang tingi untuk meleburkannya.

Kualiti emas putih adalah 17K dan harganya lebih murah berbanding emas biasa. Emas putih tidak sesuai dibuat pelaburan kerana kadar spread boleh capai 70% bila dijual semula. Emas putih hanya sesuai sebagai perhiasan dan barang kenang-kenangan.

Awas Strategi Kedai Emas Ini, Emas Saduran Chrome Dikatakan Tidak Bernilai

EMAS KEMIK & CALAR TIADA NILAI, BETUL KE?

Isu emas kemik dan calar tiada nilai juga sama kes seperti chrome tadi. Kononnya kualiti sudah terjejas dan peniaga terpaksa ambil dengan harga yang murah. Sebenarnya kelak barang kemas itu akan dipatahkan dan dileburkan juga. Jadi sepatutnya nilainya sama sahaja mengikut berat. Keadaan fizikal tidak menjejaskan nilainya.

Awas Strategi Kedai Emas Ini, Emas Saduran Chrome Dikatakan Tidak Bernilai

Macam-macam helah yang digunakan oleh peniaga demi untuk mengaut keuntungan. Sebab itu ilmu mengenai emas itu penting supaya kita tidak mudah tertipu atau dimanipulasikan oleh pihak lain. Sekali lagi diingatkan, nilai emas yang disalut chrome adalah sama dengan nilai emas biasa dan emas yang kemik dan calar tidak hilang nilainya.

Semoga bermanfaat!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma