axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Tarikh Peperiksaan SPM Akan Bermula 6 Januari Tahun Hadapan – KPM

Berikutan dengan ketidaktentuan sesi persekolahan akibat daripada pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan PKP yang tercetus dari pandemik COVID-19, Kementerian Pendidikan (KPM) telah membuat penjadualan semula buat kali kedua takwim peperiksaan di bawah kementerian itu.

Buat peperiksaan penting iaitu Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang sebelum ini dijadualkan bakal bermula pada 16 November hingga 7 Disember ini kini dipinda.

Tarikh Peperiksaan SPM Akan Bermula 6 Januari Tahun Hadapan - KPM

SPM AKAN BERMULA 6 JANUARI 2021

Penjadualan semula peperiksaan penting SPM itu menyatakan pelajar yang mengambil SPM tahun ini akan menduduki peperiksaan bermula 6 Januari hingga 9 Januari 2021 iaitu pada awal tahun depan.

Selain itu, peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan (SPMU) yang sepatutnya bermula 23 hingga 30 Jun ini bagi ujian bertulis dan ujian lisan dipinda ke tarikh baharu iaitu 17 Ogos hingga 30 September ini.

Peperiksaan di bawah KPM yang lain juga dipinda seperti tarikh berikut.

Sijil Vokasional Malaysia (SVM)

Sesi pertama peperiksaan Sijil Vokasional Malaysia (SVM) yang sepatutnya berlangsung pada 13 hingga 24 Mei ini bagi semester tiga dan semester satu akan dipinda kepada 3 hingga 14 Ogos ini dan 28 hingga 9 Oktober ini.

Tarikh peperiksaan bagi sesi kedua untuk semester keempat dan semester kedua SVM juga dipinda iaitu masing-masing dari 21 Oktober hingga 8 November dan 14 hingga 30 Oktober ini kepada 18 hingga 29 Januari 2021 dan 17 hingga 28 Mei 2021.

Sementara itu, peperiksaan bagi mata pelajaran Bahasa Melayu SVM dipinda dari 19 hingga 30 Oktober ini kepada 16 November hingga 6 Januari depan bagi ujian lisan, manakala ujian bertulis yang dijadual pada 16 November dipinda ke 6 Januari depan.

Begitu juga bagi mata pelajaran Sejarah untuk SVM, ia dipinda dari 25 November ini ke 7 Januari tahun depan.

Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM)

Menurut penjadualan semula yang dikeluarkan oleh KPM, Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) pula yang dijadual bermula 21 hingga 28 Oktober ini, kini dipinda kepada 17 hingga 25 Februari 2021.

Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM)

Bagi Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) kohort 2020, peperiksaan bagi semester dua yang dijadual pada 18 hingga 24 November akan diawalkan kepada 12 hingga 18 Ogos ini manakala bagi semester tiga pula, peperiksaan yang sepatutnya bermula pada 3 hingga 10 November ini dipinda kepada 1 hingga 9 Mac 2021.

Peperiksaan semester satu STPM 2021 bagi kohort 2021 yang dijadualkan berlangsung dari 25 November hingga 1 Disember ini pula dipinda ke 22 hingga 25 Februari 2021.

Sementara itu, Ujian Pencapaian Bahasa Antarabangsa yang dijadual pada 22 Jun ini pula dipinda ke 4 Februari tahun depan manakala Mata Pelajaran Aliran Kemahiran (MPAK) dari 5 Oktober kepada 18 November ini.

TUJUAN PINDAAN TARIKH PEPERIKSAAN

Tarikh Peperiksaan SPM Akan Bermula 6 Januari Tahun Hadapan - KPM

Menurut KPM, penjadualan semula itu dibuat bagi membolehkan pelajar mempunyai tempoh pembelajaran yang cukup dan dapat membuat persediaan rapi untuk menduduki peperiksaan.

KPM telah mengambil kira keperluan untuk mengatur semula pelbagai aspek logistik bagi tujuan peperiksaan tersebut termasuk memperincikan tarikh permulaan sesi persekolahan bagi tahun 2021 yang akan dimaklumkan kelak.

Menurut KPM lagi, penyusunan semula permulaan sesi ini penting bagi memastikan sesi persekolahan pada tahun hadapan berjalan lancar.

Semoga dengan perkongsian pindaan tarikh-tarikh peperiksaan penting ini dapat membantu calon ambil perhatian dan membuat persediaan untuk peperiksaan yang akan datang.

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma