axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Skim Rezeki Ternak Untuk Penternak Baharu Golongan Berpendapatan Rendah (B40). Bantuan Sehingga RM30,000 Diberikan

Skim Rezeki Ternak telah diperkenalkan bagi memberi manfaat kepada sekurang-kurangnya seribu penternak baharu yang terdiri daripada Golongan Berpendapatan Rendah (B40) untuk meningkatkan pendapatan serta mengekalkan sumbangan mereka dalam pengeluaran daging ruminan tempatan.

Setiap penternak layak untuk memohon tidak lebih daripada 5 ekor lembu induk (5 ekor x RM6000/ekor = RM30,000) atau tidak lebih 10 ekor kambing/ bebiri induk (10 ekor x RM2,000/ekor = RM20,000).

Untuk penternak baharu yang berminat untuk membuat permohonan, ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut

PERMOHONAN SKIM REZEKI TERNAK

Mohon Skim Rezeki Ternak

Permohonan ini dibuka sehingga 31 Mac 2020 kepada seluruh warganegara Malaysia yang memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan.

SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

Sebelum membuat permohonan, pemohon dinasihatkan membuat semakan syarat  terlebih dahulu. Berikut adalah senarai syarat kelayakan permohonan Skim Rezeki Ternak:

  • Pemohon mestilah penternak kecil sedia ada yang telah berdaftar dengan Pejabat Perkhidmatan Veterinar di daerah terdekat dan telah menghadiri kursus penternakan mengikut komoditi yang terpilih.
  • Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak melebihi 50 tahun pada 1 Januari tahun permohonan.
  • Penternak kecil yang memohon geran pemadanan mestilah mempunyai pengalaman menternak ternakan ruminan sekurang-kurangnya 1 tahun.
  • Mempunyai kawasan menternak yang sah dan kemudahan yang sesuai. Mempunyai surat pemilikan/ surat kebenaran / surat perjanjian yang berkaitan bagi pembuktian status kawasan penternakan.
  • Keluasan kawasan menternak yang mencukupi dan mempunyai sumber makanan.
  • Pemohon berupaya untuk melaksana dan mengurus projek.
  • Pemohon yang berjaya perlu bersetuju untuk dipantau oleh Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) sepanjang tempoh perlaksanaan projek.
  • Ladang penternak kecil mempunyai program kesihatan dengan JPV Negeri dan membuat saringan penyakit (Bruselosis/CLA/lain-lain penyakit) mengikut program kawalan penyakit kebangsaan sebelum permohonan dibuat.
  • Pemohon yang berjaya untuk geran pemadanan ruminan layak diberi ternakan maksima 5 ekor lembu induk atau 10 ekor kambing/bebiri dengan maksima nilaian ternakan sebanyak RM20,000.
  • Pemohon yang berjaya perlu menandatangani perjanjian bersama kerajaan bagi menjalankan projek penternakan di bawah skim ini sekurang-kurangnya 3 tahun.

BAGAIMANA MOHON SKIM REZEKI TERNAK

Permohonan Skim Rezeki Ternak boleh dilakukan dengan melengkapkan borang permohonan di bawah yang anda boleh download melalui pautan yang disediakan.

Sila isi permohonan anda selengkap mungkin sebelum anda agar permohonan anda dapat diproses dengan baik.

Anda boleh dapatkan maklumat lanjut beserta borang permohonan melalui pautan berikut:

👉Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Skim Rezeki Ternak Untuk Penternak Baharu Golongan B40

Pada peringkat awal, 1,000 orang peserta baharu akan dipilih dan diberikan latihan yang secukupnya berdasarkan modul yang disediakan Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Institut Latihan Pertanian di bawah kementerian.

Pertubuhan Peladang Kawasan pula akan berperanan memantau aktiviti penternak baharu ini supaya dapat melahirkan pengusaha yang terlatih pada masa depan sekaligus mengurangkan nilai import daging yang pada masa kini banyak bergantung dari negara luar.

Jika anda merupakan penternak baharu yang berkelayakan untuk memohon Skim Rezeki Ternak, ini adalah peluang yang baik untuk anda mengembangkan lagi pengusahaan anda.  Pengalaman serta perkembangan dalam mengendalikan projek penternakan yang akan anda perolehi pasti tidak akan merugikan.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma