Semakan Keputusan Temuduga Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) 2022 Kini Dibuka

Bahagian Tajaan Pendidikan (BT), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) menawarkan kemudahan Program Penajaan/Cuti Belajar KPM kepada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) lantikan Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) untuk mengikuti pengajian pascasiswazah (ijazah sarjana dan kedoktoran) sama ada di institusi pengajian tinggi terpilih di dalam atau di luar negara mengikut bidang dan pengkhususan yang telah ditetapkan.

Program Penajaan/Cuti Belajar KPM ini merupakan salah satu bentuk penganugerahan dan pengiktirafan kepada PPP yang menunjukkan prestasi cemerlang dan berpotensi untuk menyumbang idea baharu dalam bidang yang diperlukan oleh KPM.

Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan yang telah berjaya ditemuduga sebelum ini, kini anda boleh buat semakan keputusan temuduga Program Hadiah Latihan Persekutuan.

TARIKH SEMAKAN KEPUTUSAN TEMUDUGA

Semakan keputusan temuduga bagi Program Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) boleh dibuat pada:

  • Mulai 14 Jun 2022 (Selasa) jam 3 petang

PEGAWAI TERLIBAT UNTUK SEMAKAN

Semakan keputusan temuduga yang dibuka ini adalah bagi Program Latihan Hadiah Persekutuan (HLP) dan Hadiah Latihan Persekutuan Separuh Masa/ Sambilan (HLPS) bagi:

  • Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP), Kementerian Pendidikan Malaysia ambilan tahun 2022

 CARA BUAT SEMAKAN

Semakan keputusan temuduga bagi pegawai yang telah menduduki temuduga sebelum ini boleh dibuat mulai tarikh dinyatakan di atas melalui pautan berikut:

Anda hanya perlu masukkan nombor kad pengenalan di ruang yang disediakan dan klik butang Semakan.

PPP yang berjaya ditawarkan HLP akan diberikan Cuti Belajar Bergaji Penuh sebagaimana yang diperuntukkan di dalam Perintah Am Bab ‘C’ Perkara 36. Sepanjang tempoh cuti belajar ini, PPP mengisi Jawatan Latihan BT, KPM. Tempoh cuti belajar ini layak diambil kira bagi tujuan pengiraan faedah persaraan. PPP juga layak untuk menerima elaun biasiswa serta penajaan yuran pengajian.

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan berkenaan semakan tawaran HLP ini, anda boleh hubungi bahagian penawaran program di talian 03-8888 1616 / 03-8870 6375.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma