axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Semakan Status Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) Kategori Bujang

Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) bujang merupakan satu bantuan untuk penduduk Sarawak yang merupakan dalam status bujang berumur 21 tahun ke atas dan berpendapatan di bawah RM2,000 sebulan.

Penerima BKSS kategori bujang yang menerima bantuan sebanyak RM500 yang akan dibayar secara one-off secara tunai yang dikreditkan terus ke dalam akaun simpanan pemohon yang layak. Bagi yang tidak mempunyai akaun bank, bayaran boleh dituntut  di mana-mana cawangan BSN.

Untuk makluman anda, semakan status permohonan kini sudah boleh dilakukan. Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui cara membuat semakan status permohonan BKSS kategori bujang.

PERMOHONAN BKSS KATEGORI BUJANG

Untuk makluman anda, pemohon tidak perlu membuat permohonan untuk BKSS 3.0 untuk individu bujang B40 sekiranya telah layak menerima Bantuan Prihatin Nasional (BPN) 2020 di bawah kategori individu bujang B40.

Individu bujang yang lulus untuk menerima BPN 2020 di bawah individu bujang B40 oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) adalah secara automatik layak untuk menerima BKSS 3.0 kategori bujang B40.

KRITERIA KELAYAKAN

Antara kriteria kelayakan penerima BKSS kategori bujang adalah seperti berikut:

  • Bujang atau Ibu atau Bapa Tunggal / Balu / Janda / Duda yang tidak mempunyai anak; dan
  • Had umur adalah 21 tahun dan ke atas
  • Pendapatan bulanan adalah RM2,000 dan ke bawah (B40)

CARA BUAT SEMAKAN STATUS BKSS BUJANG

Berikut adalah langkah-langkah untuk membuat semakan status permohonan BKSS kategori bujang secara online:

  1. Pergi ke laman Bantuan Sarawakku Sayang (BKSS)
  2. Klik Semakan Status Permohonan Rayuan
  3. Masukkan nombor Kad Pengenalan
  4. Klik Submit

Bagi yang mempunyai rangkaian internet, anda boleh buat semakan dengan cara di atas. Walaubagaimanapun, keputusan permohonan juga akan dimaklumkan secara SMS. Bagi yang tidak mempunyai internet dan telefon bimbit pula boleh buat semakan di Pejabat Daerah berdekatan.

KAEDAH PEMBAYARAN

Bayaran bantuan BKSS kepada individu bujang B40 yang layak akan dibuat seperti berikut:

  1. Bagi yang mempunyai akaun bank berdaftar dengan LHDN, bayaran akan dikreditkan terus ke akaun bank penerima yang layak; ATAU
  2. Bagi yang tidak mempunyai akaun bank yang berdaftar dengan LHDN, bayaran secara tunai boleh dituntut di cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) di seluruh Sarawak

Untuk pertanyaan lanjut mengenai BKSS kategori bujang, anda boleh hubungi talian 082 555 999 atau emailkan pertanyaan ke alamat 555999@sarawak.gov.my

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma