gordinha mamando na vara.makeporngreatagain.pro asian teen showing how she sucks cock. yeahporn.top pornforbuddy.com bigtits stepsis jerking fat prick.

Program Tuisyen Rakyat RISDA Percuma Buat Calon SPM Di Seluruh Negara

Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA) memperuntukkan RM2.5 juta bagi pelaksanaan Program Tuisyen Rakyat yang akan memanfaatkan 3,000 anak pekebun kecil yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini.

Sebanyak 200 pusat tuisyen akan beroperasi di seluruh negara dalam pelaksanaan program itu. Program kelas bimbingan percuma itu akan memberikan tumpuan kepada subjek-subjek utama untuk membantu calon SPM.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut tawaran Program Tuisyen Rakyat RISDA.

SUBJEK UTAMA YANG DIBERI PERHATIAN

Timbalan Menteri Kementerian Pembangunan Luar Bandar Datuk Seri Abdul Rahman Mohamad berkata kelas bimbingan percuma ini memberikan tumpuan kepada subjek utama seperti:

  • Bahasa Melayu
  • Bahasa Inggeris
  • Sains
  • Matematik
  • Sejarah

PEMILIHAN PELAJAR YANG LAYAK

Sebanyak 200 pusat tuisyen akan beroperasi di seluruh negara dalam pelaksanaan program itu dengan:

  • 15 pelajar bagi setiap satu pusat tuisyen
  • Pemilihan pelajar dibantu oleh pejabat pendidikan daerah (PPD)

Program ini bagi membantu meningkatkan prestasi akademik generasi baharu pekebun kecil yang mungkin berdepan kekangan untuk mengikuti kelas tuisyen di luar kerana perlu membayar yuran dan sebagainya

Sejak dilaksanakan beberapa tahun dahulu, RISDA mendapati prestasi pelajar yang terlibat juga semakin baik dan diharapkan mereka dapat mengubah nasib keluarga.

Abdul Rahman yang juga Ahli Parlimen Lipis berkata 25 pusat Tuisyen Rakyat diwujudkan di Pahang bagi membantu 375 pelajar dengan peruntukan sebanyak RM312500.

Sumbangan menerusi Yayasan RISDA berjumlah RM73,800 diberikan kepada 369 pelajar sekolah rendah dan menengah sekitar daerah itu dengan setiap seorang menerima RM200. Sumbangan itu diharapkan dapat membantu mereka menyediakan keperluan sekolah selain meningkatkan motivasi pelajar untuk memulakan sesi persekolahan baharu.

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.

https://baseofporn.com
www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma