Program Ekspo Pekerjaan OKU: Peluang Kerjaya Buat Golongan OKU Malaysia

Program Ekspo Pekerjaan OKU yang dianjurkan dengan kerjasama Jabatan Kebajikan Masyarakat(JKM) Negeri Melaka dan PERKESO Negeri Melaka merupakan salah satu strategi dalam usaha membantu golongan OKU yang mencari pekerjaan.

Pelaksanaan program ini adalah dengan kerjasama pelbagai syarikat terkemuka sesuai untuk golongan OKU yang berminat untuk menambah pendapatan supaya mereka dapat menjalani kehidupan yang lebih selesa.

Ikuti perkongsian di bawa untuk maklumat lanjut penyertaan Program Ekspo Pekerjaan OKU.

MAKLUMAT PROGRAM

Program akan dijalankan dengan pelaksanaan temuduga tertutup buat semua calon OKU yang ingin mencari pekerjaan. berikut adalah maklumat temuduga:

  • Tarikh: 22 Oktober 2020 (Khamis)
  • Masa: 09.00 pagi hingga 2.00 petang
  • Tempat: Aras 1, KPWKM, UTC MELAKA

GARIS PANDUAN & PENCEGAHAN

Demi menjaga keselamatan semua peserta dan syarikat terlibat, calon mestilah ikuti garis panduan dan pencegahan berikut:

  • Calon wajib menjalani pemeriksaan suhu badan sebelum Sesi Temuduga
  • Mengamalkan penjarakan sosial sekurang-kurangnya 1 meter, sebaik-baiknya 2 meter dalam keadaan semasa
  • Perlu memakai pelitup muka setiap masa
  • Calon yang mempunyai symptom demam, selsema, sesak nafas, sakit tekak dan batuk tidak dibenarkan menghadiri temuduga.
  • Calon dinasihatkan tidak bersalaman dan bersentuhan.

PENDAFTARAN AWAL

Calon yang berminat mestilah membuat pengesahan kehadiran terlebih dahulu sebelum hadir ke temuduga tertutup. Isi borang di pautan berikut:

Calon diminta hadir ke temuduga tertutup yang ditawarkan dengan berpakaian kemas bersama dokumen permohonan kerja yang lengkap seperti resume, CV, kepingan gambar bersaiz passport, kad pengenalan dan proposal yang berkaitan.

SENARAI JAWATAN YANG DITAWARKAN

Berikut adalah senarai majikan dan jawatan yang ditawarkan.

Program Ekspo Pekerjaan OKU Peluang Kerjaya Buat Golongan OKU Malaysia Program Ekspo Pekerjaan OKU Peluang Kerjaya Buat Golongan OKU Malaysia Program Ekspo Pekerjaan OKU Peluang Kerjaya Buat Golongan OKU Malaysia Program Ekspo Pekerjaan OKU Peluang Kerjaya Buat Golongan OKU Malaysia Program Ekspo Pekerjaan OKU Peluang Kerjaya Buat Golongan OKU Malaysia Program Ekspo Pekerjaan OKU Peluang Kerjaya Buat Golongan OKU Malaysia

Untuk maklumat lanjut sila hubungi 019 2564098 (pn Ainsyah)/ 017 502 8090 (Cik Alia) atau pergi ke laman Facebook Perkeso Melaka.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma