Benarkah Pos Laju Dah Mula Tak Hantar Barang Ke Kawasan Red Zone Di Beberapa Negeri? Sila Semak Poskod Yang Disenaraikan Ini

Sepanjang tempoh PKP yang menyebabkan ramai terkurung di rumah, pasti ramai yang ambil inisiatif untuk shopping online sahaja. Maklumlah nak keluar rumah tidak boleh, duduk di rumah pula bosan jadi shopping online adalah penyelesaiannya.

Namun buat anda yang tertekan bila asyik tunggu barangan yang dipesan tidak sampai di pintu rumah sehingga sekarang, mungkin barang anda masih berada di zon merah.

Tahukah anda bahawa perkhidmatan beberapa penyedia perkhidmatan penghantaran barang kini tidak lagi beroperasi di beberapa kawasan zon merah?

Semak poskod dan kawasan yang disenaraikan sebagai zon merah di perkongsian bawah.

SENARAI KAWASAN ZON MERAH POS LAJU

Maklumat ini dikongsikan oleh salah seorang pengguna Twitter melalui statusnya yang menyatakan bahawa Pos Laju tidak lagi membuat penghantaran ke lokasi yang disenaraikan di bawah.

Semak senarai berikut di bawah.

Pos Laju Dah Mula Tak Hantar Barang Ke Kawasan Red Zone Di Beberapa Negeri. Sila Semak Poskod Yang Disenaraikan Ini Pos Laju Dah Mula Tak Hantar Barang Ke Kawasan Red Zone Di Beberapa Negeri. Sila Semak Poskod Yang Disenaraikan Ini

Jadi sejauh mana kebenaran notis ini belum dapat dipastikan lagi. Ini kerana masih tiada kenyataan rasmi yang diumumkan oleh pihak Pos Malaysia ketika ini berhubung kebenaran perkara tersebut.

Sekiranya bungkusan pesanan anda tidak lagi dihantar dan anda berada dalam zon merah yang disenaraikan, cuba hubungi pihak Pos Malaysia untuk maklumat lanjut di talian 1-200-30-0300 atau menerusi laman sosial Pos Malaysia.

Info lanjut menyusul.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma