axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

6 Jenis Pesaing Yang Anda Akan Jumpa Semasa Temuduga & Cara Bersaing Secara Sihat

Tidak kira pekerjaan dalam sektor swasta atau kerajaan, calon pasti akan ada saingan masing-masing. Tambahan pula jika anda dapat panggilan temuduga dalam Perkhidmatan Awam. Biasanya calon yang dipanggil adalah ramai, dan semua itulah pesaing anda ketika temuduga nanti!

Pesaing ini ada banyak jenis, yang ada macam-macam personaliti tersendiri. Masing-masing ada kelebihan tersendiri, termasuklah anda. Apa yang perlu anda buat adalah bijak untuk bersaing secara sihat dan tonjolkan diri semasa temuduga.

Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui jenis pesaing yang ada semasa temuduga dan bagaimana untuk bersaing secara sihat.

6 JENIS PESAING KETIKA TEMUDUGA

1 Calon Yang Bijak Berkomunikasi

Calon jenis ini mempunyai satu kelebihan iaitu sangat pandai dan bijak dalam bercakap. Calon jenis ini tidak memerlukan masa yang terlalu banyak untuk mengkaji, belajar atau melakukan perkara yang melecehkan mereka.

Selalunya calon jenis ini akan berlagak cool dan steady seolah-olah tiada apa-apa perkara yang berlaku dan mereka hanya fikirkan yang mereka mampu untuk bercakap semasa temuduga. Tiada guna juga kalau bijak berkomunikasi tetapi tiada pengetahuan!

2 Calon Buat Persediaan Sangat Rapi

Calon jenis ini adalah calon yang sangat cemerlang dimana beliau akan terus melakukan pencarian maklumat dan kajian berkaitan syarikat serta pekerjaan yang dipohon. Anda boleh lihat calon jenis ini akan membawa nota serta membaca tanpa henti ketika menunggu giliran untuk masuk temuduga.

3 Calon Yang Kelihatan Sangat Sesuai Untuk Jawatan Tersebut

Anda bakal bertemu dengan calon yang sangat sesuai untuk memegang jawatan tersebut berbanding anda. Ini adalah kerana beliau mempunyai kriteria yang diperlukan oleh majikan serta pengalaman yang bekerja dalam bidang berkaitan. Itu adalah kelebihan yang yang sangat tinggi serta sangat berpeluang untuk diterima menjawat jawatan tersebut. Ini adalah merupakan seorang pencabar yang sangat mencabar untuk anda.

4 Calon Berlagak Sombong

Calon begini merasakan beliau sangat hebat berbanding orang lain dan seolah-olah tahu semua tentang temuduga dan pekerjaan yang dipohon. Mereka akan menunjukkan tahap keyakinan yang paling tinggi dan sangat mudah untuk dikesan.

5 Calon Yang Mempunyai Latar Belakang Yang Hebat

Selain daripada calon-calon diatas, terdapat calon yang mempunyai latar belakang yang hebat seperti mempunyai pendidikan kelas pertama, berpengalaman dalam syarikat yang ternama dan hebat serta pernah bekerja sebagai seorang yang profesional. Risau juga tersingkir dengan pesaing seperti ini.

6 Calon Yang Ada Kemahiran

Yang terakhir sekali adalah calon yang ada kemahiran dengan pencapaian yang agak baik. Agak sukar nak tangani pesaing seperti ini, tetapi jika mereka tidak mampu melepasi temuduga, tiada guna juga. Apa yang penting adalah anda mesti bijak semasa temuduga.

CARA BERSAING SECARA SIHAT

Berikut adalah tips bagaimana anda boleh bersaing secara sihat dengan pelbagai jenis pesaing semasa temuduga:

  • Jadilah calon yang mesra, tepat dan ringkas dan jangan menjauhkan diri dengan panel temuduga.
  • Pastikan komunikasi anda kelihatan natural dan bukan dibuat-buat, nada yang bersemangat dan lakukan “eye-contact”.
  • Pastikan anda tahu apa “pain” kepada syarikat, maksudnya disini apa yang syarikat itu cari dan perlu. Anda tunjukkan kepada mereka diri anda mempunyai perkara itu.
  • Jika anda tidak tahu menjawab soalan yang diberikan, cari alternatif dengan memberikan jawapan kepada ilmu yang anda ada sekarang, menyatakan bahawa ia mampu menyelesaikan masalah yang mereka hadapi.
  • Jangan menghafal apa-apa jawapan, fikirkan pengalaman anda dalam kerjaya yang mampu membuatkan anda berbangga dengannya, yang mencabar dan pengalaman yang boleh anda pelajari.

Semoga bermanfaat!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma