axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

7 Pertandingan di Peringkat IPT Yang Boleh Dianjurkan Sekarang Untuk Meningkat Kreativiti Pelajar Sepanjang PKP

Sudah lebih dua minggu seluruh rakyat Malaysia menempuh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Kita masih ingat, pengumuman PKP menyebabkan pelajar di institut pengajian tinggi (IPT) berduyun-duyun meninggalkan kampus. Namun ada juga yang tidak sempat pulang ke kampung dan masih terkandas di IPT sehingga sekarang.

Pelbagai langkah telah diambil oleh kerajaan dan pihak universiti dalam memastikan kebajikan para pelajar yang masih berada di IPT sepanjang tempoh PKP terjaga. Namun apakah aktiviti yang pelajar IPT lakukan sepanjang tempoh PKP berlangsung?

Tidak kira di rumah atau di IPT masing-masing, pelajar atau pihak IPT sebenarnya boleh belajar sesuatu sepanjang tempoh PKP dengan mengadakan pertandingan yang bersesuaian untuk meningkatkan kreativiti pelajar.

Ikuti perkongsian di bawah untuk contoh pertandingan di peringkat IPT yang boleh dianjurkan bagi meningkatkan kreativiti pelajar sepanjang PKP.

PERTANDINGAN PERINGKAT IPT SEPANJANG PKP

Di bawah merupakan cadangan pertandingan yang boleh dijalankan khas untuk pelajar IPT sepanjang PKP.

1 Pertandingan Robotik Untuk Bantu Frontliners

Sehingga hari ini kita dapat lihat susah payah para frontliner di negara kita berjuang dalam merawat para pesakit COVID-19 yang semakin bertambah setiap hari. Kadar peningkatan kes pesakit yang semakin meningkat telah menyebabkan ada kakitangan hospital yang terpaksa dibekukan cutinya kerana kekurangan kakitangan.

Bagi universiti yang khusus dalam bidang engineering atau robotik seperti UTM dan UNIMAP, gunakan kemahiran yang pelajar ada untuk membina robot yang berfungsi untuk membantu para frontliner memudahkan kerja di hospital.

2 Cipta Mobile Apps e-Bazar

Bulan Ramadan bakal tiba tidak lama lagi. bagi setiap rakyat Malaysia tidak kira bangsa pastu sangat teruja dengan ketibaan bazar Ramadhan yang dianjurkan setahun sekali pada bulan puasa. Namun pada tahun ini difahamkan bazar Ramadhan tidak akan berjalan seperti biasa memandangkan penularan wabak COVID-19 masih berleluasa.

Kerajaan ada mencadangkan e-bazar sebagai kaedah untuk mengekalkan bazar yang ada tetapi ingin mencegah penularan wabak dengan mengelakkan rakyat berkerumun di bazar. Jadi, apa kata para pelajar dan pendidik dari bidang teknologi ambil peluang ini untuk mencipta satu Mobile Apps yang bersesuaian bagi menyokong e-bazar.

3 Cipta Grafik Kesedaran Covid

Seperti yang kita tahu, sehingga sekarang masih ramai yang ingkar peraturan PKP yang dilaksanakan oleh kerajaan. Mungkin yang ingkar PKP itu masih tiada kesedaran tentang bahayanya penularan wabak COVID-19.

Jadi, para IPT boleh menganjurkan pertandingan mencipta grafik tentang penyebaran kesedaran COVID-19 di seluruh dunia. Pertandingan ini bukan sahaja dapat menyerlahkan kreativiti pelajar, malah dapat menyebarkan maklumat untuk kesedaran masyarakat.

4 Pertandingan Cipta Website Khas COVID-19

Selain itu, para pelajar dan pihak IPT juga boleh menganjurkan pertandingan mencipta laman web yang khas untuk memaparkan data COVID-19. Laman yang dicipta amat berguna bagi semua masyarakat sentiasa ambil tahu tentang perkembangan COVID-19 di dunia.

Pelajar juga akan belajar banyak perkara seperti cara untuk dapatkan maklumat sahih dalam membina website tersebut.

5 Pertandingan Buat Resume

Memandangkan pelajar masuk ke IPT untuk memperoleh kelulusan untuk bekerja di kemudian hari, apa kata pihak IPT anjurkan pertandingan buat resume yang kreatif di kalangan pelajar. Ini dapat membantu pelajar lebih bersedia untuk menghadapi alam pekerjaan yang akan datang.

Bagi pemenang resume yang paling kreatif, paparkan juga kepada semua pelajar agar mereka memperoleh idea untuk membuat resume pada masa akan datang.

6 Pertandingan Buat Cover Letter

Mungkin masih ramai sebenarnya pelajar tidak pandai buat cover letter untuk curriculum vitae (CV) bagi memohon pekerjaan nanti. Melalui pertandingan membuat cover letter di antara pelajar, mungkin pelajar yang ikut serta akan belajar banyak perkara yang perlu dibuat untuk cover letter.

Kongsikan juga cover letter yang terbaik kepada semua pelajar agak pelajar dapat tahu bagaimana sebenarnya rupa cover letter yang baik.

7 Pertandingan Melukis Kempen Kesedaran

Pertandingan melukis bagi kempen kesedaran COVID-19 juga boleh dianjurkan bukan sahaja untuk menyerlahkan kreativiti malah untuk menyedarkan orang awam dengan menyebarkan lukisan terbaik ke laman sosial.

Pelbagai lagi pertandingan berfaedah yang boleh dianjurkan untuk pelajar IPT dalam tempoh PKP ini berjalan. Jangan biarkan masa berlalu begitu sahaja. Manfaatkan masa yang ada sebaiknya. Semoga bermanfaat!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma