axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Jangan Ambil Mudah Peraturan Stesen Minyak Jika Tidak Mahu Disambar Api

Ramai dah lupa peraturan-peraturan stesen minyak. Walaupun tanda amaran dan peraturan jelas terpampang di setiap sudut di stesen minyak, masih ramai yang tidak mengendahkan peraturan tersebut.

Anda kena ingat, setiap peraturan yang ditetapkan di sesuatu tempat adalah bersebab. Jangan sesekali abaikan peraturan stesen minyak jika tidak mahu disambar api!

Ikuti perkongsian di bawah untuk peringatan buat anda mengenai bahayanya abaikan peraturan di stesen minya.

TRAGEDI LALU AKIBAT TIDAK IKUT PERATURAN

Selepas peristiwa pemandu melecur di tangan dan muka akibat disambar api ketika mengisi minyak di sebuah stesen minyak di Serdang, Selangor pada Ogos lalu, muncul pula berita seorang wanita dilarikan kereta dipandunya ketika sedang mengisi minyak.

Kejadian yang dilaporkan berlaku di Mentakab, Pahang pada 28 September lepas itu menyebabkan mangsa kehilangan kereta selain cedera ringan akibat terjatuh kerana cuba mengejar penyamun.

Punca kejadian dilaporkan sama iaitu tidak mematikan enjin ketika mengisi minyak

Jangan Ambil Mudah Peraturan Stesen Minyak Jika Tidak Mahu Disambar Api

Ramai bersimpati dengan nasib kedua-duanya tapi tidak mampu berkata apa-apa kerana tragedi berpunca daripada kecuaian mereka sendiri.

Perkara tersebut mungkin boleh dielakkan sekiranya kedua-dua mangsa mematuhi peraturan keselamatan yang ditetapkan ketika mengisi minyak.

PERATURAN DI STESEN MINYAK

Peraturan mematikan enjin kenderaan ketika mengisi minyak itu bukan lagi baharu. Ianya telah berkuatkuasa berzaman sebelum kerajaan menubuhkan Petronas lagi. Namun, ramai yang terlupa atau abaikan peraturan-peraturan yang ada.

Untuk peringatan bersama, berikut adalah peraturan di stesen minyak yang ramai abaikan:

Jangan Ambil Mudah Peraturan Stesen Minyak Jika Tidak Mahu Disambar Api

Masih ramai yang enggan mematuhi peraturan malah mengambil ringan perkara tersebut sehingga menjadi kebiasaan setiap kali mengunjungi stesen minyak.

Diharapkan, tragedi tersebut dapat dijadikan pengajaran kepada kita semua dan sama-sama kita mula mengubah kebiasaan yang tidak baik menjadi lebih baik.

Semoga bermanfaat!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma