axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Surirumah Jawatan Tak Bergaji Tetapi Ada Peranan Besar Bantu Cegah COVID-19

Surirumah biasanya duduk rumah sahaja. Siapa sangka sebenarnya golongan wanita terutama ibu atau suri rumah mempunyai peranan besar dalam mengekang penularan pandemik COVID-19 serta memberikan kerjasama sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sudah memasuki fasa ketiga.

Ini kerana sebagai pengurus rumah tangga mereka juga turut mempunyai tanggungjawab bagi memastikan rantaian jangkitan itu tidak merebak seterusnya boleh mengawal keadaan negara.

Pasti ramai yang terkejut kan. Surirumah bukan sekadar surirumah tau! Surirumah dikatakan mempunyai ‘kuasa luar biasa’. Wah, betul ke? Ikuti perkongsian di bawah.

SURIRUMAH MEMPUNYAI “KUASA LUAR BIASA?”

Pakar psikologi Dr Fauziah Mohd Saad berkata wanita terutama golongan suri rumah mempunyai ‘kuasa luar biasa’ dan merupakan insan penting dalam sesebuah institusi keluarga yang boleh mempengaruhi isi rumah dalam pelbagai perkara.

Justeru, katanya, perkara paling utama dalam mendidik ahli keluarga, suri rumah perlu memahami dan mempunyai maklumat yang secukupnya mengenai pandemik COVID-19 dan perkara berkaitan jangkitan itu.

Surirumah Jawatan Tak Bergaji Tetapi Ada Peranan Besar Bantu Cegah COVID-19

PERANAN SURIRUMAH UNTUK SELIDIK INFORMASI YANG BETUL

Maklumat banyak disediakan dalam televisyen mahupun media sosial, namun suri rumah perlu tapis sebarang maklumat diterima, akhir-akhir ini banyak informasi yang boleh menakutkan orang ramai, meningkatkan keresahan orang ramai, jadi seseorang ibu memainkan peranan penting, kena selidik mana yang betul.

Ini penting kerana maklumat yang diterima itu akan disalurkan kepada anak-anak, ibu ni ada kuasa pengaruh minda keluarga dia, sebab tu kena ada maklumat yang tepat untuk beri kefahaman.

PENGARUH IBU/ISTERI DALAM MENDIDIK KELUARGA

Pakar Perunding Psikiatri Universiti Malaya Profesor Madya Dr Muhsin Ahmad Zahari tidak menafikan pengaruh ibu atau isteri dalam mendidik keluarga dan pentingnya mereka menjadi ‘model peranan’ dalam keluarga.

Ia bermula dari dalam rumah, ibu perlu menitikberatkan soal penjagaan kebersihan bagi mengelakkan jangkitan, kalau sebelum ini kurang menekankan budaya kebersihan, ambil mudah, tetapi dalam keadaan ini kena lebih cakna.

Ibu juga kena ada ilmu, pengetahuan kesihatan perlu ada, mereka kena tahu apa itu COVID-19, bagaimana jangkitannya, jadi bila dah ada ilmu mereka tahu langkah berjaga-jaga yang perlu dibuat dan senang untuk ajar anak-anak pula.

Bukan itu sahaja, ibu atau isteri juga pasti merupakan seorang yang kreatif kerana merekalah yang akan menetapkan aktiviti harian anak-anak sepanjang tempoh PKP di rumah. Besarnya peranan seorang surirumah!

Surirumah Jawatan Tak Bergaji Tetapi Ada Peranan Besar Bantu Cegah COVID-19

Jika anda sorang surirumah, anda sememangnya seorang yang hebat! Mungkin ramai yang tidak sedar betapa besarnnya peranan ini. Namun inilah hakikatnya. Pengorbanan seorang ibu atau isteri ini besar, jadi sebagai anak-anak dan suami, hargailah setiap apa yang dilakukan oleh mereka. Semoga bermanfaat!

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma