Daftar Perak E-Career: Lebih 5,000 Peluang Pekerjaan Di Karnival Kerjaya Secara Online

Berita baik buat rakyat Negeri Perak terutamanya graduan dan penganggur yang sedang mencari kerja! Peluang pekerjaan buat anda luas melalui Karnival kerjaya Perak E-Career yang akan dilaksanakan secara online anjuran Pusat Aspirasi Anak Perak (PASAK).

Pusat Aspirasi Anak Perak (PASAK) merupakan suatu inisiatif dan milik penuh kerajaan Negeri Perak yang bermatlamat melahirkan tenaga mahir yang dapat memenuhi keperluan pelbagai sektor dalam dan luar negeri. PASAK merupakan agensi di bawah Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Pengajian Tinggi dan Sumber Manusia, YB Encik Ahmad Saidi bin Mohamad Daud.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut penganjuran Perak E-Career dan panduan buat pendaftaran bagi yang berminat untuk mendapatkan peluang pekerjaan.

PERAK E-CAREER CARNIVAL (PECC)

Perak E-Career Carnival adalah karnival kerjaya terbesar yang diadakan sepenuhnya secara atas talian dengan menawarkan lebih 5000 peluang pekerjaan dan menyediakan persidangan yang menarik berkaitan isu semasa pembangunan industri di negeri Perak.

Program karnival kerjaya ini merupakan inisiatif di bawah kerajaan negeri Perak yang dianjurkan oleh Pusat Aspirasi Anak Perak (PASAK).

  • Nama program: Perak E-Career Carnival
  • Anjuran: Pusat Aspirasi Anak Perak (PASAK)
  • Tarikh: 27 hingga 28 November 2021
  • Tempat: Secara online

PROGRAM DILAKSANAKAN

Antara program dilaksanakan sepanjang tempoh karnival adalah:

  • Karnival Kerjaya Maya
  • Klinik Kerjaya
  • Forum Kerjaya
  • Pertandingan Video Simulasi

PENDAFTARAN KARNIVAL PERAK E-CAREER

Sekiranya anda berminat untuk sertai karnival kerjaya Perak E-Career secara online yang dianjurkan, anda boleh buat pendaftaran sekarang. Pendaftaran boleh dibuat melalui pautan berikut:

Klik Daftar Sekarang di bahagian Pendaftaran Sebagai Pencari Kerja.

Lengkapkan borang pendaftaran yang disediakan. Butiran yang diisi mestilah betul dan benar.

Untuk maklumat lanjut mengenai program Perak E-Career Carnival anda boleh rujuk di laman https://perakpasak.org/pekerjaan/.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma