axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Peniaga Akan Terima Bayaran RM500 Secara “One Off” & Pengecualian Sewa Kepada 80,000 Penjaja Negeri Selangor. Permohonan Bermula 1 April Ini

Kerajaan negeri Selangor memandang serius penularan COVID-19 yang kini sudah dikategorikan sebagai pandemik oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) yang memaksa Kerajaan Malaysia melaksanakan langkah drastik, iaitu Perintah Kawalan Pergerakan untuk memutuskan rantaian jangkitan wabak terbabit.

Penjaja Terima RM500 One Off. Permohonan Bermula 1 April Ini

“Perintah itu semestinya memberi kesan kepada kehidupan seharian rakyat Malaysia umumnya dan rakyat negeri ini khususnya. Justeru, untuk mengurangkan beban kehidupan dan kesulitan ekonomi akibat perintah itu, Kerajaan Selangor akan melaksanakan pakej rangsangan yang dikenali sebagai Pakej Selangor Prihatin,” Menteri Besar Selangor, Aminudin Shari.

Seramai 80,000 penjaja dan peniaga berlesen dalam premis di Selangor akan menerima bantuan dari segi pengecualian sewa bagi meringankan beban atas kehilangan punca pendapatan utama mereka berikutan dengan kes penularan wabak Covid-19 sehingga kini.

BANTUAN ONE OFF RM500 BUAT PENJAJA

Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari juga mengumumkan tentang pemberian khas ”one-off” iaitu sekali bagi sebanyak RM500 kepada setiap peniaga bagi melancarkan aliran tunai para peniaga premis itu.

Menurut Amirudin,  pembiayaan berkenaan adalah daripada dana Perbendaharaan negeri serta sumbangan menerusi program tanggungjawab sosial korporat (CSR) anak-anak syarikat kerajaan negeri.

Permohonan akan dibuka pada 1 April hingga 30 April 2020 dan bantuan difahamkan akan disalurkan kepada pemohon yang layak selepas tamat Perintah Kawalan Pergerakan.

PENANGGUHAN BAYARAN BALIK PEMINJAM HIJRAH

Selain daripada bantuan yang dinyatakan di atas, bagi meringankan beban usahawan Skim Hijrah Selangor, mereka yang terbabit turut diberikan penangguhan serta-merta bayaran balik pinjaman sebanyak tiga bulan ansuran kepada 40,000 peminjam Hijrah.

Peserta Skim Smart Sewa turut diberikan penangguhan bayaran sewa selama tiga bulan yang melibatkan seramai 2,700 penyewa dengan kos sebanyak RM600,000.

“Beban kewangan yang akan ditanggung Kerajaan Negeri adalah sebanyak RM70 juta,” katanya

Penggunaan khas peruntukan 56 Ahli Dewan Negeri (ADUN) Selangor. Kelonggaran akan diberikan kepada setiap ADUN dengan anggaran kira-kira RM30,000 sebagai perbelanjaan aktiviti Mesra Rakyat, khususnya untuk keperluan harian individu dan keluarga yang terkesan. Peruntukan miniMum untuk inisiatif ini RM1.68 Juta.

Lanjutan tempoh akhir bayaran cukai tanah/petak dari 31 Mei kepada 30 Jun depan. Kelonggaran turut diberikan kepada semua pembayar cukai untuk melewatkan pembayaran cukai tanah/petak selama satu bulan tanpa sebarang bebanan kos kepada pihak kerajaan negeri.

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma