axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Pengecualian Duit Setem Rumah, Semak Anda Layak atau Tidak

Kempen Pemilikan Rumah (HOC) yang telah diumumkan semasa pembentangan Belanjawan 2019 dan telah dilaksanakan pada awal tahun ini dengan tujuan untuk membantu rakyat Malaysia memiliki rumah kediaman dengan harga dan kos yang lebih rendah.

Kerajaan juga telah bersetuju untuk memberi pengecualian duti setem bagi surat cara pembelian rumah dan surat cara perjanjian pinjaman untuk rumah yang dijual sepanjang tempoh kempen pemilikan rumah (HOS) sehingga December 2020.

Pengecualian Duit Setem Rumah, Semak Layak atau Tidak

Semak kriteria pengecualian duti setem rumah di perkongsian di bawah untuk ketahui anda layak mendapat pengecualian atau tidak.

KRITERIA PENGECUALIAN DUTI SETEM PEMBELI RUMAH

Pengecualian Duit Setem Rumah, Semak Layak atau Tidak

  • Anda mesti seseorang pembeli rumah pertama – Ini bermaksud anda tidak memiliki sebarang hartanah, tidak pernah membeli rumah dan tidak mewarisi mana-mana hartanah.
  • Jika anda membuat pembelian semasa 1 Januari 2019 hingga 31 Disember 2020, harga hartanah tersebut mesti kurang daripada RM300,000.
  • Jika anda membuat pembelian semasa 1 July 2019 hingga 31 Disember 2020, harga hartanah tersebut mesti kurang daripada RM500,000.
  • Pengecualian duti setem terhad pada RM300,000 atas nilai pasaran hartanah dan jumlah pinjaman.
  • Peguam Jualan, Pembelian & Pinjaman anda perlu memohon untuk pengecualian duti setem. Ia bukan automatik dan memerlukan borang penyerahan.
  • Pengecualian ini hanya sah untuk ‘hartanah perumahan’ termasuk rumah, kondominium, apartmen dan flat yang dijadikan kediaman, manakala segelintir gabungan projek pembangunan masih layak untuk pengecualian duti setem HOC.
  • Disarankan untuk berunding dengan ejen jualan untuk mengetahui sama ada hartanah yang anda minati layak atau tidak.

Bagi anda yang merancang untuk membeli rumah, lebih baik jika anda rebut peluang ini untuk dapatkan pengecualian tersebut.

Walaubagaimana pun untuk mendapatkan pengecualian tersebut anda perlu membuat Akuan Bersumpah dihadapan Pesuruhjaya Sumpah bagi mengesahkan bahawa anda belum pernah memiliki harta sebelum ini. Kebiasaannya pihak peguam yang akan menyediakan Surat Akuan tersebut bagi memudahkan pihak klien untuk dibawa ke Pesuruhjaya sumpah.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma