axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

“Bagaimana Anda Gunakan Pengalaman Kerja Swasta Dalam Perkhidmatan Awam?” Ini Contoh Jawapan

Anda pernah bekerja dalam sektor swasta dan berminat nak bekerja dalam sektor awam pula? Selepas dah ceritakan pengalaman anda bekerja dalam sektor swasta dalam temuduga, kemungkinan besar panel akan tanya lebih mendapat tentang pekerjaan lama anda. Bagaimana jika ditanya tentang cara manfaatkan pengalaman kerja swasta dalam perkhidmatan awam?

Soalan ini mungkin agak sukar sekiranya jawatan anda dalam sektor swasta tidak berkaitan dengan jawatan yang anda mohon dalam sektor awam. Walaupun anda nampak macam pengalaman bekerja di sektor awam tidak boleh digunakan dalam perkhidmatan awam, anda mestilah jawab dengan tenang.

Jangan risau, bagi yang tak tahu nak jawab, contoh jawapan sudah dikongsikan buat anda untuk dijadikan rujukan! Ikuti perkongsian di bawah untuk dapatkan contoh jawapan bernas yang anda boleh gunakan.

TIPS JAWAB SOALAN

Berikut adalah tips jawab soalan sekiranya ditanya berkenaan pengalaman bekerja dalam sektor swasta:

  • Ceritakan tugasan anda yang berkaitan dengan jawatan yang dimohon
  • Ceritakan pencapaian anda di syarikat swasta
  • Ceritakan pengorbanan yang anda lakukan untuk syarikat
  • Kaitkan bagaimana pengalaman anda dalam sektor akan digunakan dalam perkhidmatan awam

CONTOH SOALAN & JAWAPAN

Contoh soalan yang mungkin diberikan kepada calon yang berpengalaman dalam sektor swasta adalah:

” Sebagai seorang yang pernah bekerja di syarikat swasta dalam bidang anda, bagaimanakah anda boleh menggunakan pengalaman tersebut dalam perkhidmatan awam jika anda diterima jawatan ini?”

Berikut adalah contoh jawapan yang anda boleh gunakan sebagai rujukan:

“Sebagai seorang yang pernah berkhidmat di sektor swasta, saya rasa pengalaman tersebut dapat diaplikasikan dalam perkhidmatan awam. Antaranya adalah melalui tempoh kerja swasta yang sering bekerja lebih masa demi memastikan output atau hasil kerja yang berkualiti, tepat pada masanya dan juga menjimatkan kos. Seperti yang kita maklum, syarikat swasta amat mementingkan keuntungan dan kerana itulah mereka membuat pelbagai cara untuk mendapat keuntungan yang lebih tinggi.

Saya rasa sebagai penjawat sektor awam, kita juga perlu bersikap seperti itu, di mana kita mementingkan keuntungan yang terbaik untuk kerajaan tanpa mengabaikan aspek-aspek kualiti kerja yang dihasilkan. Bukan itu sahaja, pengalaman saya bekerja dalam sektor swasta dengan pencapaian saya mencapai sesuatu target menunjukkan saya sebagai seorang yang bekerja keras untuk mencapai sesuai. Saya akan gunakan kemahiran tersebut dalam perkhidmatan awam sekiranya diterima bekerja.”

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda dalam mendapatkan idea untuk menjawab soalan dalam temuduga nanti. Ingat, ceritakan yang baik-baik sahaja. Walaupun pengalaman bekerja anda tiada kaitan dengan jawatan yang dimohon, jangan sesekali nytakannya. Gunakan idea yang dikongsikan untuk anda jawab temuduga nanti.

Semoga berjaya!

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma