Permohonan Kemasukan Penerapan Pra Diploma Ke Diploma Ambilan Mac 2023

Program Pra Pengajian Tinggi (PPT) adalah program yang dulunya dikenali sebagai Program Mengubah Destini Anak Bangsa (MDAB) UiTM. Ia merupakan program Corporate Social Responsibility universiti yang berasaskan kepercayaan bahawa seseorang individu mampu berusaha untuk mencapai kecemerlangan melalui pemindahan ilmu dan penerapan nilai-nilai murni.

Bagi calon lepasan program Pra-Diploma UiTM yang berminat nak sambung pengajian peringkat Diploma di UiTM, anda boleh buat permohonan bagi sesi 2/2022 ambilan Mac 2023 sepanjang tempoh permohonan dibuka.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut tarikh penting permohonan penerapan Pra Diploma ke Diploma UiTM.

TARIKH PERMOHONAN

Permohonan kemasukan penerapan Pra Diploma Ke Diploma Sesi 2/2022 bagi ambilan Mac 2023 dibuka sepanjang tempoh berikut:

  • 24 Oktober hingga 21 November 2022

Tawaran adalah terbuka kepada Pelajar Pra Diploma Sesi 1/2022 Ambilan Oktober 2022.

NOMBOR PIN UITM DI BSN

Calon mestilah beli nombor Pin UiTM di BSN terlebih dahulu untuk buat permohonan. Pembelian nombor pin UiTM adalah pada kadar:

  • Harga: RM10

SENARAI PROGRAM DIPLOMA DI UITM

Semak senarai program diploma yang ditawarkan di UiTM serta syarat kelayakan bagi setiap program pengajian di pautan berikut:

SENARAI PROGRAM PENGAJIAN DIPLOMA UITM & SYARAT KELAYAKAN

TARIKH PENTING PENGAMBILAN

Kalender tarikh-tarikh penting pengambilan boleh disemak di pautan berikut:

CARA MOHON

Sekiranya anda berminat dengan program pengajian Diploma di UiTM seperti yang ditawarkan, anda boleh buat permohonan dalam tempoh permohonan dibuka secara atas talian melalui portal i-student. Permohonan boleh dibuat di pautan berikut:

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan berkenaan permohonan peneraima program Pra Diploma ke Diploma UiTM, anda boleh terus emel ke alamat pengambilan.diploma@uitm.edu.my.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma