axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Penangguhan Pelaksanaan Perintah Gaji Minimum RM1,500 Kepada Majikan Kurang 5 Pekerja

Seperti sedia maklum, Perintah Gaji Minimum (PGM) 2022 telah berkuatkuasa mulai 1 Mei 2022 dengan kadar gaji minimum RM1,500 sebulan untuk semua sektor tanpa mengira wilayah bagi majikan yang menggajikan 5 orang pekerja atau lebih.

Manakala bagi semua majikan yang menggajikan kurang dari 5 orang pekerja boleh diberi pengecualian dan pelaksanaan PGM 2022 sebanyak RM1,500 sebulan berkuatkuasa pada 1 Januari 2023.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut penangguhan pelaksanaan perintah gaji minimum bagi majikan kurang 5 orang pekerja.

TEMPOH PENANGGUHAN PELAKSANAAN GAJI MINIMUM

Setelah mengambil kira kategori majikan yang menggajikan pekerja kurang dari 5 orang, Kerajaan telah mengambil keputusan untuk menangguhkan pelaksanaan perintah gaji minimum RM1,500 berkuatkuasa:

  • Dari 1 Januari 2023 kepada 1 Julai 2023

Keputusan ini dibuat setelah Kerajaan mengambil kira pandangan pelbagai pihak berkepentingan yang dijangka menghadapi cabaran ekonomi serta kewangan pada tahun 2023.

Kerajaan amat berharap dengan penangguhan tambahan selama 6 bulan ini dapat memberikan peluang untuk penyelarasan dan mengimbangi keperluan kewangan yang sedikit sebanyak membantu memulihkan kedudukan ekonomi syarikat-syarikat yang menggajikan kurang dari 5 orang pekerja.

MAJIKAN YANG MENJALANKAN AKTIVITI PROFESIONAL

Kementerian Sumber Manusia (KSM) menegaskan bahawa majikan masih perlu meneruskan pembayaran gaji minimum RM1,500 yang telah berkuatkuasa bermula 1 Mei 2022 sekiranya:

  • menggajikan 5 orang pekerja atau lebih dan tanpa mengira jumlah pekerja,
  • majikan yang menjalankan aktiviti profesional yang dikelaskan di bawah Piawaian Pengelasan Pekerjaan Malaysia (Malaysia Standard Classiffication of Occupation, MASCO)

Justeru itu majikan yang tidak terlibat dengan penangguhan ini hendaklah terus mematuhi pelaksanaan PGM dengan membayar minimum RM1,500 sebulan kepada pekerja. Akhir sekali, KSM berharap penanngguhan ini diterima baik oleh semua pihak.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma