axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Orang Perlis Patut Bangga. Sistem Jual Beli Pasar Tani PKP Perlis Sangat Teratur Jamin Keselamatan Semua

Seperti yang kita tahu, Negeri Perlis ini kecik sahaja negerinya. Dengan bilangan kes positif COVID-19 di negeri ini hanya 13 orang sehingga kini, negeri ini kelihatan sangat tenang dan damai. Apa buktinya? Buktinya sistem jual beli di pasar tani ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Perlis sangat teratur dan yang penting terjamin keselamatan buat semua pembeli.

Orang Perlis Patut Bangga. Sistem Jual Beli Pasar Tani PKP Perlis Sangat Teratur Jamin Keselamatan Semua

Bagi PKP fasa kedua, Kerajaan telah memutuskan untuk membuka sebanyak 97 lokasi outlet Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) dan Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) di seluruh negara yang beroperasi sebagai ‘Pasar Segar Terkawal’ (PST) bagi memastikan kelangsungan bekalan dan mempercekapkan pengedaran makanan negara.

Ianya dilaksanakan secara ย berperingkat sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) iaitu sejak 1 April lalu hingga 14 April ini mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

Apa yang membuktikan sistem jual beli di Pasar Tani Negeri Perlis teratur mengikut SOP dan menjamin keselamatan semua? Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui jawapannya.

PASAR TANI TIDAK CROWDED DENGAN ORANG

Pasar Tani yang terletak di Taman Sena, Perlis ini menjual pelbagai barangan basah dan barang-barang masakan buat mereka yang berada di kawasan itu. Apa yang bagusnya adalah Pasar Tani tersebut tidak diterjah oleh ramai orang dalam satu masa di mana tidak menyebabkan kesesakan di dalam Pasar Tani berlaku.

Orang Perlis Patut Bangga. Sistem Jual Beli Pasar Tani PKP Perlis Sangat Teratur Jamin Keselamatan Semua

Dengan hanya melihat gambar berikut, kita dapat tahu betapa banyaknnya ruang yang masih ada di antara orang di situ. Ia memudahkan pembeli untuk sentiasa menjara jarak sosial seperti yang ditetapkan bagi menjamin keselamatan setiap orang. Yang penting sekali adalah semua orang mematuhi peraturan yang ditetapkan.

CHECKPOINT UNTUK CEK SUHU DAN PEMBELIAN

Di Pasar Tani tersebut juga tersedia beberapa checkpoint untuk memastikan semua pengunjung adalah sihat dan selamat untuk berhubung dengan peniaga untuk urusan jual beli. Di checkpoint yang pertama, pelanggan perlu memeriksa suhu badan terlebih dahulu. Pengunjung yang bersuhu badan 38 dan ke atas tidak akan dibenarkan membuat pembelian kerana berisiko.

Orang Perlis Patut Bangga. Sistem Jual Beli Pasar Tani PKP Perlis Sangat Teratur Jamin Keselamatan Semua

Pada checkpoint yang kedua, mereka perlu memakai hand sanitizer yang disediakan bagi memastikan kuman pada diri masing-masing terhapus.

Pelanggan perlu beratur terlebih dahulu untuk menunggu giliran membeli. Jarak sosial pula dapat dilihat sentiasa terjaga antara satu sama lain.

CHECKPOINT PENIAGA MENGIKUT JENIS JUALAN

Bagi peniaga pula, mereka menyediakan checkpoint yang berbeza mengikut jenis jualan barang basah yang dijual iaitu seperti ayam, daging, sayur, makanan laut dan makanan kering. Pengunjung akan membeli keperluan mengikut checkpoint yang disediakan.

Setiap gerai yang dibuka mempunyai tape merah yang di pasang sebagai tanda had untuk memilih barang yang diperlukan.

CHECKPOINT TERAKHIR, NYAHKUMAN

Selesai membeli, pengunjung akan pergi ke checkpoint yang terakhir iaitu tempat di mana pengunjung akan dinyahkuman menggunakan hand sanitizer yang disediakan. Ini adalah penting bagi memastikan pengunjung sentiasa dalam keadaan bersih selepas berhubung dengan orang lain.

Tindakan yang dilakukan oleh rakyat negeri itu sangatlah berdisiplin dan patut mendapat pujian ramai kerana patuh pada arahan dan ini membuktikan kesepakatan rakyat dalam sama-sama membendung wabak COVID-19.

Sikap rakyat negeri ini patut dicontohi oleh orang lain. Walaupun negeri ini kelihatan kecil, tetapi semangat dalam membendung wabak ini sangat besar. Apa yang penting adalah apabila rakyatnya sama-sama bersepakat.

Sumber

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma