axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Presiden Cuepacs Ingatkan Penjawat Awam Jangan Main TikTok Ketika Bertugas

Bila lihat di rata-rata media sosial memang dipenuhi dengan hiburan daripada TikTok. Ketaksuban rakyat di seluruh dunia terhadap aplikasi Tiktok kini sudah semakin berleluasa. Tidak kurang juga di Malaysia, kanak-kanak seawal usia 4 tahun pun dah pandai berTikTok!

Namun menjadi kebimbangan pula apabila ramai penjawat awam yang bermain TikTok ketika waktu bertugas. Tidak menjadi masalah untuk golongan ini bermain TikTok tetapi apa yang menjadi masalah apabila mereka bermain waktu bertugas dan merakam video yang berunsur negatif.

Penjawat Awam Diingatkan Tidak Bermain TikTok Ketika Bertugas

Berikutan dengan masalah yang timbul dari isu-isu lepas, Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) menasihatkan semua penjawat awam khususnya badan beruniform atau memakai pakaian rasmi jabatan supaya tidak menggunakan media sosial untuk berhibur ketika sedang bertugas atau berada di luar tugas.

Tindakan ini penting berikutan pihak Cuepacs mendapati terdapat penjawat awam yang memakai uniform jabatan masing-masing dan merakam video yang tidak senonoh, jelek serta berunsur negatif sebelum dimuat naik ke platform media sosial peribadi seperti TikTok, Instagram, YouTube dan Facebook.

Kesan Tindakan Kepada Jabatan

Menurut Presiden Cuepacs, video jelek dan tidak senonoh seperti menari, menyanyi serta perkongsian hal-hal peribadi yang dirakam ketika berpakaian uniform menjadikan imej jabatan tersebut turut menjadi negatif.

Katanya, ia merupakan aktiviti yang tidak sepatutnya dilakukan terutama jika masih dalam waktu bekerja, malah aktiviti atau tabiat itu juga tidak wajar dilakukan walaupun mereka di luar waktu bekerja kerana boleh menimbulkan persepsi negatif kepada perkhidmatan awam.

Perspeksi Netizen

Tiada guna pun kalau jelaskan bahawa rakaman video yang dimuat naik adalah di luar waktu kerja. Netizen di luar sana tidak mengetahui atau mengendahkan pun jika diterangkan selagi mereka menggunakan uniform bertugas untuk merakam video TikTok.

Hal ini akan menimbulkan persepsi penjawat awam banyak melakukan aktiviti lain ketika waktu bekerja, sekali gus menjejaskan reputasi serta imej perkhidmatan awam itu sendiri.

Penjawat Awam Diminta Hormati Uniform Rasmi

Sebagai penjawat awam yang memakai uniform rasmi, mereka hendaklah menghormati jawatan yang disandang serta pasukan yang dianggotai. Setiap uniform atau pakaian rasmi jabatan mempunyai etika pemakaian masing-masing dan perlu dipatuhi serta dihormati tidak kira polis, tentera, penguat kuasa, jururawat, doktor atau penjawat awam biasa yang memakai baju korporat.

Perkara ini juga tertakluk kepada semua penjawat awam lain walaupun tidak mempunyai atau memakai uniform rasmi jabatan. Sekiranya masih bertugas, elakkan daripada menggunakan media sosial untuk tujuan peribadi terutama merakam aktiviti yang dilakukan dan memuat naiknya untuk tontonan orang ramai.

Cuepacs berharap nasihat ini dapat diterima dengan baik oleh semua penjawat awam di semua jabatan dan agensi kerajaan. Pihaknya juga menyambut baik langkah beberapa jabatan yang mengharamkan penggunaan media sosial semasa waktu bertugas atau memakai uniform jabatan.

Dalam meraikan perkembangan media sosial, kita haruslah menjadi contoh kepada masyarakat awam dalam menggunakannya untuk tujuan yang baik. Apa yang lebih penting adalah khidmat kepada negara dan rakyat.

Sumber

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma