axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

MyJanjiTemu JPN: Permohonan Janji Temu Online Untuk Urusan Di Jabatan Pendaftaran Negara

Makluman penting buat semua! Urusan di Jabatan Pendaftaran Negara hendaklah melalui permohonan janji temu sepanjang PKPP. Ini bermaksud, SEMUA orang yang ingin berurusan di JPN wajib buat temu janji terlebih dahulu sebelum hadir ke JPN.

Permohonan janji temu boleh dibuat secara online bagi urusan di semua pejabat JPN seluruh Malaysia termasuk cawangan UTC. Anda perlu buat permohonan janji temu selewat-lewatnya satu hari sebelum tarikh janji temu dan tertakluk kepada kekosongan.

Berikut adalah langkah-langkah membuat temu janji secara online.

TERMA & SYARAT PERMOHONAN ONLINE MYJANJITEMU JPN

Berikut adalah terma dan syarat permohonan online sistem MyJanjiTemu JPN:

 • Tempahan melalui sistem ini adalah berdasarkan yang cepat didahulukan (first come first serve). Slot yang disediakan adalah terhad bagi memastikan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang disarankan oleh Kerajaan dapat dipatuhi. Sekiranya tarikh dan slot masa yang dipilih telah penuh, pengguna perlu membuat pilihan lain;
 • Permohonan janji temu boleh dibuat selewat – lewatnya satu (1) hari sebelum tarikh janji temu dan tertakluk kepada kekosongan;
 • Pengguna hendaklah memilih Tarikh dan Slot masa mengikut waktu operasi / bekerja rasmi berdasarkan lokasi pilihan kerana terdapat perbezaan waktu kaunter bagi sesetengah Cawangan Jabatan Pendaftaran negara. (Rujuk Maklumat Operasi Pejabat)
 • Pemohon perlu berada di pejabat JPN sekurang-kurangnya 15 minit sebelum waktu temu janji. Pihak JPN berhak untuk membatalkan janji temu sekiranya lewat.
 • Pengguna hendaklah memilih Tarikh dan Slot masa mengikut waktu operasi/bekerja rasmi berdasarkan lokasi pilihan kerana terdapat perbezaan cuti kelepasan am bagi negeri-negeri. Pilih Tarikh mengikut jadual terkini Cuti Kelepasan Am Tahun 2020. Permohonan pada tarikh cuti kelepasan am akan terbatal dan permohonan janji temu baru perlu dibuat
 • Pemohon hendaklah memastikan semua dokumen yang diperlukan adalah lengkap untuk tujuan penghantaran semasa janji temu.
 • Sekiranya pemohon mempunyai simptom seperti demam dan batuk, pemohon tidak dibenarkan hadir berurusan dan perlu membuat tempahan janji temu semula.
 • Pemohon adalah diingatkan bahawa permohonan janji temu di JPN adalah tertakluk kepada syarat-syarat dan prosedur operasi standard (SOP) PKPP MKN dan arahan yang berkuatkuasa.

CARA BUAT TEMU JANJI ONLINE JPN

Ikut langkah-langkah berikut untuk buat temu janji JPN melalui sistem MyJanjiTemu:

 1. Pergi ke Sistem JanjiTemu Jabatan Pendaftaran Negara
 2. Tick pada kotak yang disediakan dan klik SETERUSNYA
  MyJanjiTemu JPN: Cara Daftar Sistem JanjiTemu Untuk Urusan Di Jabatan Pendaftaran Negara
 3. Masukkan maklumat lokasi & perkhidmatan urusan yang anda perlu
  MyJanjiTemu JPN: Cara Daftar Sistem JanjiTemu Untuk Urusan Di Jabatan Pendaftaran Negara
 4. Pilih tarikh yang anda mahu dan klik SEMAK. Masa-masa yang ada kekosongan akan dipaparkan. Pilih masa yang anda mahu pada tarikh tersebut.
  MyJanjiTemu JPN: Cara Daftar Sistem JanjiTemu Untuk Urusan Di Jabatan Pendaftaran Negara
 5. Masukkan maklumat anda seperti Nama, Nombor Kad Pengenalan, Nombor Telefon dan Email. Klik HANTAR.
  MyJanjiTemu JPN: Cara Daftar Sistem JanjiTemu Untuk Urusan Di Jabatan Pendaftaran Negara

Anda akan menerima Slip Tempahan selepas menghantar permohonan temu janji JPN. Simpan slip tempahan tersebut untuk dibawa ke JPN pada tarikh dan masa yang anda mohon. Pastikan anda hadir 15 minit lebih awal untuk mengelakkan temu janji anda terbatal.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma