axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Maksud-maksud Status Permohonan SPA9 Yang Calon Perlu Tahu

Jika anda sudah berjaya mohon kerja dalam Sektor Perkhidmatan Awam melalui Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9), anda wajib tahu apa maksud di sebalik status-status permohonan semasa yang dipaparkan di laman semakan status anda.

Setiap status membawa maksud yang tersendiri. Ternyata masih ramai yang masih keliru dan tidak faham dengan status yang dipaparkan. Bagi yang masih belum daftar akaun SPA9, masih boleh daftar DI SINI.

Ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui maksud setiap status permohonan SPA yang dipaparkan.

MAKSUD STATUS PERMOHONAN SPA

Tidak Melepasi Tapisan Semasa Yang Ditetapkan

Maksud-maksud Status Permohonan Semasa SPA9 Yang Calon Perlu Tahu

Status ini membawa maksud calon kelayakan calon tidak melepasi syarat-syarat yang ditetapkan oleh kementerian atau jabatan yang dipohon contohnya dari segi bidang pengkhususan, CGPA, Lokaliti, Matapelajaran atau lain-lain.

Calon dinasihatkan untuk memohon jawatan yang betul-betul sesuai dengan kelayakan dan bidang pengajian supaya perkara ini tidak berulang. Ketahui sebab calon tidak melepasi syarat permohonan di SPA.

Melepasi Syarat-Syarat Semasa Yang Ditetapkan Oleh Suruhanjaya

Maksud-maksud Status Permohonan Semasa SPA9 Yang Calon Perlu Tahu

Bila anda terima status permohonan “Melepasi Syarat-Syarat Semasa Yang Ditetapkan Oleh Suruhanjaya”, ini adalah petanda baik buat anda. Ini bermaksud jawatan yang dipohon sesuai dengan kelayakan dan anda telah melepasi syarat-syarat yang ditetapkan.

Jika anda terima status ini, anda hanya perlu tunggu makluman peperiksaan SPA yang akan dimaklumkan melalui email. Calon diminta untuk sentiasa semak email supaya tidak terlepas panggilan peperiksaan.

Tidak Hadir Peperiksaan/ Assesment Centre

Maksud-maksud Status Permohonan Semasa SPA9 Yang Calon Perlu Tahu

Tidak Hadir Peperiksaan ini bermaksud anda tidak menduduki peperiksaan seperti yang ditetapkan dan dimaklumkan melalui email. Sebab itulah penting untuk anda sentiasa cek email apabila melepasi syarat yang ditetapkan. Jangan terlepas pandang dengan panggilan peperiksaan SPA jika anda tidak mahu kerugian.

Tidak Berjaya Peperiksaan Yang Diwajibkan

Maksud-maksud Status Permohonan Semasa SPA9 Yang Calon Perlu Tahu

Dah jawab peperiksaan yang dijadualkan? Jika anda tidak lulus peperiksaan yang diambil, status di SPA anda akan dipaparkan “Tidak berjaya Peperiksaan Yang Diwajibkan”.

Bagi calon yang dah lama mohon jawatan di SPA tetapi tidak pernah mendapat apa-apa panggilan, mungkin ada kesilapan yang anda lakukan. Ketahui 6 sebab calon masih tidak mendapat panggilan SPA.

Semoga bermanfaat!

Baca juga: Cara Mohon Kerja Kerajaan Tanpa Mohon Melalui SPA9

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma