axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Graduan Pointer Rendah, Masukkan Maklumat Ini Dalam Resume Untuk Tarik Perhatian Majikan

Anda graduasi dengan pointer CGPA biasa-biasa sahaja atau rendah? Pointer yang rendah tidak bermakna anda tidak boleh buat kerja! Namun, nak memasuki pasaran kerja dengan pointer yang rendah, graduan mestilah tonjolkan diri dalam resume dan juga semasa temuduga.

Anda mesti yakinkan penemuduga bahawa anda adalah calon pekerja yang terbaik untuk syarikat tersebut. Kadang-kadang penemuduga tidak memandang pointer pun. Apa yang dipandang adalah kebolehan bekerja. Tidak ada gunanya kalau pointer tinggi tetapi tak tahu buat kerja!

Buat graduan yang pointer rendah, ikuti perkongsian di bawah untuk ketahui beberapa maklumat yang boleh dimasukkan dalam resume untuk tawan hati majikan.

MAKLUMAT DALAM RESUME UNTUK GRADUAN POINTER BIASA

Berikut adalah maklumat yang perlu dimasukkan dalam resume untuk graduan yang pointer biasa-biasa sahaja:

1 Tonjolkan Kemahiran Anda

Lupakan sebentar tentang CGPA rendah anda. CGPA yang rendah tidak bermaksud anda gagal dalam kehidupan anda. Pastinya anda mempunyai pelbagai kemahiran yang unik dan lain daripada orang lain. Kemahiran tersebut tidak terletak pada kemahiranย  teknikal sahaja, tetapi tonjolkan kemahiran insaniah (sof skill) yang ada pada anda seperti :

  • Public speaking
  • Penganalisis
  • Boleh menyelesaikan masalah
  • Menepati masa
  • Berkepimpinan
  • Padankan kemahiran yang ada pada anda dengan jawatan yang dipohon. Pastinya majikan tertarik dengan kelebihan skill yang ada pada anda dan tidak ada pada orang lain.

2 Pengalaman Dari Syarikat Ternama

Dalam dunia pekerjaan kini, mempunyai pengalaman bekerja menjadi fokus utama yang diperlukan oleh majikan berbanding CGPA. Ini kerana kebanyakan majikan perlukan seorang pekerja yang berpengalaman untuk melakukan tugasan yang diberikan.

Apabila majikan mengetahui anda pernah bekerja disebuah syarikat yang ternama, apa anggapan mereka? Wow! Pekerja yang hebat dan berpengalaman daripada sebuah syarikat yang ternama bakal menyertai mereka.

Ingin tahu sebabnya? Seorang pekerja yang boleh berdikari menjimatkan masa, tenaga dan wang sesuatu syarikat kerana tidak memerlukan staf yang lain untuk memberi tunjuk ajar dalam tempoh yang lama. Jadi, ia menjimatkan masa dan staf yang berpengalaman dapat menyiapkan tugasnya dalam tempoh yang ditetapkan berbanding perlu meluangkan masa dalam tempoh yang panjang untuk mengajar staf baru.

3 Penglibatan Aktiviti Luar

Sudah pastinya anda juga seorang yang aktif dalam aktiviti luar sama ada di dalam kampus atau luar kampus. Pelbagai aktiviti luar yang boleh menonjolkan kelebihan dan kemahiran dimana anda dapat mengumpulkan pelbgai pengalaman yang dapat mengasah bakat anda yang sedia ada. Malahan, anda juga dapat mengasah bakat anda dalam bidang sosial terutamanya kemahiran komunikasi serta kreativiti yang ada pada anda selama ini.

Masukkan kelebihan seperti menjadi pemimpin ketika melaksanakan sesuatu aktiviti ke dalam resume dan ketika temuduga supaya majikan dapat melihat kelebihan serta kemahiran untuk menjawat jawatan tersebut.

4 Penglibatan Sebagai Sukarelawan

Tahukah anda menjadi seorang sukarelawan dapat menonjolkan kelebihan dan kemahiran unik anda yang tidak ada pada orang lain? Tidak semua orang mempunyai keinginan dan sifat ingin membantu orang lain. Sifat ini sebenarnya sangat diperlukan oleh majikan pada masa kini.

Ini kerana anda mempunyai beberapa kemahiran insaniah yang tidak ada pada orang lain iaitu skill :

  • Mengubah orang lain untuk menjadi lebih baik.
  • Mempunyai sifat ingin membantu orang lain.
  • Mempunyai kesabaran yang tinggi dalam melakukan tugasan.
  • Bersifat kempimpinan yang tinggi dan boleh memimpin pasukan menjadi lebih baik.

Jadi, jangan jadikan CGPA yang rendah sebagai satu halangan untuk anda mendapatkan pekerjaan yang baik serta menjawat jawatan yang lebih tinggi. Anda juga punyai kelebihan dan kemahiran yang jauh lebih baik daripada orang lain. Tonjolkan dalam resume anda dan ketika temuduga anda.

Semoga bermanfaat!

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma