axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Guru Jual Makanan Kepada Murid Boleh Kena Tindakan Tatatertib & Dibuang Kerja

Ternyata perbuatan guru menjual makanan kepada murid di sekolah adalah salah dan boleh dikenakan tindakan tatatertib termasuk dibuang kerja sekiranya didapati bersalah! Pasti ramai yang tidak sangka kan? Walaupun niatnya baik untuk membantu pelajar, tertanya ianya salah.

Kenapa jual makanan kepada murid adalah salah?

Ia tertakluk dalam perintah am perjawatan yang melarang mereka menjalankan perniagaan sewaktu sedang bekerja. Baca selanjutnya di bawah.

DILARANG MENJALANKAN PERNIAGAAN DALAM WAKTU PERSEKOLAHAN

Setiausaha Agung Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP), Harry Tan Huat Hock, berkata guru sekolah tidak boleh menjalankan perniagaan dalam waktu persekolahan.

Perbuatan menjual makanan untuk dibekalkan kepada murid tidak sepatutnya berlaku dan perlu ditangani kerana ia bukan kerja hakiki seorang guru.

Tindakan guru yang menjual makanan kepada pelajar dengan alasan permintaan ibu-bapa atau sebagai bekalan bernutrisi tetap dianggap melakukan kesalahan kerana ia di luar tugasan rasminya.

PERATURAN PEGAWAI AWAM 1993

Berdasarkan Peraturan-peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993 yang dinyatakan dalam Peraturan 5: Pekerjaan Luar, Ketua Jabatan boleh meluluskan permohonan dengan syarat:

  • Ia tidak dilakukan dalam waktu pejabat dan semasa dikehendaki menjalankan tugas rasminya
  • Tidak menjejaskan kebergunaan pegawai sebagai penjawat awam serta tidak bercanggah dengan kepentingan jabatan.

TINDAKAN GURU MENJEJASKAN JUALAN KANTIN

Persatuan Pengusaha Kantin Sekolah Malaysia (PPKSM) meminta kerajaan dan ibu-bapa membantu pengusaha kantin sekolah yang tersepit dengan masalah operasi dan pendapatan merosot kerana terpaksa bersaing dengan guru serta koperasi sekolah yang turut menjual makanan kepada murid ketika PKPP sedang berlangsung.

Presiden Persatuan Pengusaha Kantin Sekolah Malaysia (PPKSM), Hamzah Omar, dilaporkan berkata hampir 70 peratus daripada 10,000 pengusaha kantin ketika ini berdepan kesukaran kerana mereka terpaksa bersaing dengan aktiviti jualan dilakukan dalam sekolah itu sendiri.

Guru Jual Makanan Kepada Murid Boleh Kena Tindakan Tatatertib & Dibuang Kerja

Sekiranya ada pihak yang mendapati aktiviti perniagaan dalam kalangan guru dalam waktu persekolahan masih berlaku, diminta untuk melaporkan kepada Kementerian Pendidikan (KPM) untuk tindakan lanjut.

Sumber

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma