axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Beli Kereta Klon, Penjawat Awam Boleh Dikenakan Tindakan Tatatertib

Johor dan Kelantan dilaporkan antara negeri yang paling banyak menggunakan kereta klon. Penjawat awam dinasihati supaya jangan sesekali menggunakan atau memiliki kenderaan jika tidak mahu berdepan tindakan tatatertib.

Namun nasihat ini bukan sahaja terpakai untuk penjawat awam, semua orang juga dinasihatkan untuk tidak memiliki kereta klon atau akan berdepan dakwaan mahkamah.

Nak tahu maksud kereta klon dan kesalahan memiliki kereta klon, baca selanjutnya.

APA ITU KERETA KLON?

Pernah dengar tak istilah kereta klon? Kereta klon biasanya dirujuk bilamana dua buah kereta model yang sama menggunakan nombor pendaftaran yang sama. Namun hanya satu sahaja yang benar-benar sah dengan nombor chasis serta cukai jalan sama dengan rekod yang disimpan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Beli Kereta Klon, Penjawat Awam Boleh Dikenakan Tindakan Tatatertib

Sementara satu lagi adalah โ€œsalinanโ€ daripada kereta yang sah tadi. Sekali imbas, ia nampak sah sebab ada cukai jalan dengan nombor pendaftaran tetapi biasanya kantoi bila ada pemeriksaan oleh pihak berkuasa apabila nombor chasisnya tidak sama.

Kereta klon yang dijual di Malaysia majoritinya datang dari Singapura dan dijual dengan harga dua kali lebih murah berbanding di pasaran Malaysia.

KESALAHAN MEMILIKI KERETA KLON

Sekiranya didapati ada penjawat awam yang terbabit dengan kenderaan klon, mereka akan dilaporkan kepada pihak atasan jabatan untuk dikenakan tindakan tatatertib di atas kesalahan memandu kenderaan klon.

Selain berhadapan tindakan undang-undang, pemandu atau penumpang kenderaan klon juga berdepan risiko tidak dilindungi insurans sekiranya terbabit kemalangan.

TAKTIK PENJUALAN KERETA KLON

Anda mungkin pernah dengar dakwaan penjual yang kereta ini sah sebab ada rekod di JPJ dan anda bakal jadi pemiliknya yang sah. Sebenarnya ini adalah sindiket terancang.

Penjual kereta klon ini mampu menyediakan dokumen lengkap seperti geran dan cukai jalan. Tetapi sebenarnya itu ialah dokumen yang diplagiat dari pemilik kereta sebenar di Malaysia.

CARA KENALI KERETA KLON

Cara pantas untuk menyemak-silang kereta klon adalah dengan memeriksa nombor casis. Kemudian bandingkan dengan nombor di dalam geran tadi.

Beli Kereta Klon, Penjawat Awam Boleh Dikenakan Tindakan Tatatertib

Sama ada membeli dengan sengaja atau tidak sengaja, anda dinasihatkan untuk elakkan daripada memiliki kereta klon. Pastikan anda semak dokumen yang patut sebelum membuat pembelian kereta terpakai.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.
https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma