axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

CGPA Di Universiti Penting Atau Tidak Untuk Kemasukan Kerja? Ini Perkara Yang Calon Perlu Tahu

Bagi calon lepasan universiti dengan keputusan CGPA yang biasa-biasa sahaja pasti akan merasa risau setiap kali memohon kerja. Persoalannya, adalah majikan akan pandang calon CGPA yang rendah? Adalah keputusan CGPA penting untuk kemasukan ke alam kerja?

Ada yang mengatakan bahawa kebolehan bekerja ada lebih penting berbanding CGPA. Ada pula yang mengatakan CGPA adalah perkara pertama yang majikan akan lihat.

Bagi graduan yang CGPA tidak berapa bagus, jangan putus harapan, ada beberapa perkara yang perlu anda tahu. Ikuti perkongsian di bawah.

CGPA PENTING ATAU TIDAK?

Selalunya kita dengar skill dan pengalaman lagi penting dari CGPA yang tinggi. Betul ke?

Ya, memang tidak dinafikan. Rata-rata majikan pastinya akan mencari calon yang pandai buat kerja ataupun mempunyai kemahiran. Namun mungkin ianya terpakai di sektor swasta sahaja.

Tetapi dalam sektor kerajaan dan badan berkanun, mereka lebih mengutamakan CGPA terlebih dahulu semasa penapisan calon. Memandangkan persaingan sangat tinggi sekarang, perkara utama yang akan dipandang dari diri calon adalah CGPA.

Walaubagaimanapun, ianya juga tertakluk kepada jawatan yang dipohon juga. Jangan pernah merasa putus asa untuk mohon kerja dan jangan pernah berhenti mencuba!

Baca juga: Sebab-sebab Anda Tidak Melepasi Syarat Permohonan Di SPA & Tidak Mendapat Tawaran

APA NAK BUAT KALAU CGPA RENDAH?

Anda graduasi dengan pointer CGPA biasa-biasa sahaja atau rendah? Pointer yang rendah tidak bermakna anda tidak boleh buat kerja! Namun, nak memasuki pasaran kerja dengan pointer yang rendah, graduan mestilah tonjolkan diri semasa temuduga.

Anda mesti yakinkan penemuduga bahawa anda adalah calon pekerja yang terbaik untuk syarikat/jabatan tersebut.

Baca: Cara Tonjolkan Diri Semasa Temuduga Buat Graduan Pointer Rendah.

Pesanan buat pelajar tahun akhir universiti yang menunggu masa untuk tamat pengajian, pastikan anda berusaha untuk dapatkan CGPA yang tinggi dan ‘cantik’. Bukan sahaja dari segi CGPA patut diasah, jangan lupa tingkatkan kemahiran untuk bekerja tidak kira dalam bidang apa pun.

Semoga bermanfaat!

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma