Cara Buat Semakan Jualan Murah Di Sekitar Anda Melalui Aplikasi MySales Tracker KPDNHEP

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) membangunkan satu aplikasi telefon pintar iaitu ‘MySales Tracker’ bertujuan memberikan kemudahan kepada pengguna untuk membuat semakan aktiviti jualan murah di sekitar mereka.

Pengguna boleh memilih untuk membuat carian pantas berkaitan jualan murah berdasarkan jenama atau premis melalui aplikasi tersebut. Bukan itu sahaja, pengguna juga boleh terus membuat aduan melalui aplikasi yang sama sekiranya terdapat mana-mana peniaga yang menjalankan aktiviti jualan murah palsu atau mengelirukan.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut aplikasi MySales Tracker dan panduan membuat semakan jualan murah berdekatan anda.

KEMUDAHAN MYSALES TRACKER

MySales Tracker dibangunkan oleh KPDNHEP untuk:

  • membekalkan maklumat jualan murah kepada orang awam dalam jarak 20km

Ini bermakna, pengguna boleh mendapatkan maklumat mengenai jualan murah akan dipaparkan pada peta dalam aplikasi mudah alih secara automatik dalam jarak 20km daripada lokasi telefon bimbit tersebut.

Pengguna akan mendapat maklumat-maklumat jualan seperti:

  • Nama Syarikat
  • No. Pendaftaran Syarikat
  • No. Permohonan Jualan
  • Tempoh Jualan

Melalui aplikasi ini juga, pengguna boleh mengetahui nama produk, harga sebelum diskaun dan harga selepas diskaun bagi setiap premis yang mengadakan jualan murah menerusi aplikasi ini. Ini akan membantu pengguna melihat perbezaan harga yang lebih jelas dan membantu untuk membeli dengan bijak.

MUAT TURUN MYSALES TRACKER

Jika anda nak gunakan MySales Tracker untuk mengesan jualan murah di sekitar anda, anda boleh muat turun di pautan berikut:

Untuk maklumat lanjut berkenaan kemudahan yang disediakan oleh KPDNHEP ini, anda boleh terus ke laman Facebook rasmi KPDNHEP di www.facebook.com/kpdnhep.

Daftar Sebagai Pembaca
Apa Kata Anda Daftar Percuma Sebagai Pembaca & Terima Update Dari Kami Terus Ke INBOX Anda.
Klik Daftar Di Atas & Sahkan Pendaftaran Anda Melalui Yang Anda Akan Terima Sebentar Lagi.

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma