axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Sejauhmana Boleh Memandu Dengan Lampu E Menyala? Jangan Panik, Ini Jawapannya

Biasanya yang nak panik apabila tahap minyak sudah hampir mencapai E ini adalah golongan wanita. Kebanyakan golongan lelaki masih boleh tenang walaupun sudah capai tahap E. Mengikut kefahaman ramai wanita, E menunjukkan EMPTY.

Betul ke?

Sebenarnya kalau anda tahu jarak sebenar jumlah minyak dalam tangki boleh bertahan bila lampu E menyala anda tidak akan panik lagi!

Sejauhmana Boleh Memandu Dengan Lampu E Menyala? Jangan Panik, Ini Jawapannya

Berikut adalah penjelasan mengenai maksud di sebalik tanda E di tahap minyak kereta.

PETANDA LAMPU E MENYALA

Sejauhmana Boleh Memandu Dengan Lampu E Menyala? Jangan Panik, Ini Jawapannya

1) Amaran Baki Minyak Berkurang

Amaran lampu tangki minyak simpanan akan mula menyala atau capai tahap E adalah sebagai amaran apabila baki minyak dalam tangki kurang daripada 7.5 liter.

2) Berkedip Semakin Laju

Biasanya mula-mula ia akan berkedip dengan perlahan dan akan semakin kedip dengan lebih laju apabila baki minyak dalam tangki kurang dari 6.0 liter

3) Bila Melepasi ‘E’

Bila melepasi tahap E, tangki kenderaan mempunyai rizab minyak sebanyak 4.5 liter tidak kira apa jenis kuasa kuda (cc) ataupun jenis enjin. Ini sangat penting untuk anda tahu.

Dengan simpanan 4.5 liter kenderaan masih mampu berjalan sejauh sekurang-kurangnya 60km. Jauh lagi tu!

Untuk pengetahuan anda, simpanan atau rizab minyak sebanyak 4.5 liter itu adalah piawaian yang dikeluarkan oleh standard antarabangsa.

4) E Bukan Bermaksud Empty

Ini perkara paling utama yang perlu anda tahu. E di paparan bukanlah bermaksud Empty! Ia membawa maksud ENOUGH. Jika anda matikan pendingin hawa, minyak mampu memberi tambahan lagi 10 km. Tambahan lagi 10 km tersebut jika anda memandu sekitar kelajuan 50km/jam secara konsisten.

Semoga perkongsian ini dapat memberikan anda lebih ketenangan apabila minyak baru nak mencapai tahap E. Namun jangan pula anda terlalu tenang sehinggakan tangki minyak sudah betul-betul kosong! Sebaiknya isilah tangki jika sudah mencapai tahap amaran tersebut secepat mungkin kerana kita tidak tahu berapa banyak baki yang tinggal.

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma