axis bank horny bhabhi scandal.visit the website xxx videos
yeahporn.top horny man makes al kinds of tricks with shaved wet fur pie.
www.pornforbuddy.com

Apa Yang Anda Perlu Buat Jika Hilang Kad Pengenalan/IC Dalam Tempoh PKP?

Selaras dengan premis lain, kerajaan telah memutuskan bahawa operasi semua UTC dan pejabat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) ditutup kepada umum sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Ini bermaksud semua urusan di kaunter dan urusan permohonan urusniaga pendaftaran ditangguhkan sepanjang tempoh PKP.

Namun bagi kes kehilangan kad pengenalan adalah di anggap kes kecemasan kerana kad pengenalan perlu sentiasa berada bersama pemilik sebagai tanda warganegara. Jika anda kehilangan kad pengenalan dalam tempoh PKP, anda perlu bertindak segera.

Berikut adalah tindakan yang perlu anda lakukan jika kehilangan kad pengenalan dalam tempoh PKP.

INI YANG ANDA PERLU LAKUKAN JIKA KEHILANGAN KAD PENGENALAN DALAM TEMPOH PKP

Bagi kes kehilangan kad pengenalan diri ketika tempoh PKP, anda perlu buat laporan polis terlebih dahulu dan gunakan salinan laporan polis tersebut buat sementara waktu dan mohon kad pengenalan baru di kaunter JPN selepas tempoh PKP tamat.

Selain itu, anda boleh dapatkan gantian kad pengenalan segera juga dengan membuat temujanji dengan JPN Negeri. Namun ini adalah bagi kes kecemasan sahaja. Untuk ini, anda perlu mengemukakan dokumen sokongan atau pembuktian seperti laporan polis bagi kes kehilangan kad pengenalan.

Untuk membuat temu janji penggantian kad pengenalan, anda perlu hubungi JPN negeri anda di talian yang disediakan di perkongsian bawah.

Bagi bukan kes kecemasan pula anda boleh berurusan dengan JPN dalam masa 90 hari selepas tempoh PKP tamat.

Apa Yang Anda Perlu Buat Jika Hilang Kad Pengenalan/IC Dalam Tempoh PKP?

TALIAN PEJABAT PERKHIDMATAN PELANGGAN JPA SELURUH MALAYSIA

Sebarang pertanyaan mengenai urusniaga JPN sepanjang tempoh PKP orang ramai boleh menghubungi talian berikut. Bagi yang ingin membuat temu janji untuk kes kecemasan juga perlu menghubungi talian mengikut negeri masing-masing.

Apa Yang Anda Perlu Buat Jika Hilang Kad Pengenalan/IC Dalam Tempoh PKP?

https://baseofporn.com
https://www.opoptube.com

Join Channel Telegram Portal Pendidikan Terbesar Di Malaysia Percuma